Bent Winther går fra Information

I sommer blev han vraget til jobbet som ny ansvarshavende chefredaktør på Information. Nu vender Bent Winther i stedet tilbage til Berlingske Tidende. Læs interview med Bent Winther (opdateret 13:26).

I sommer blev han vraget til jobbet som ny ansvarshavende chefredaktør på Information. Nu vender Bent Winther i stedet tilbage til Berlingske Tidende. Læs interview med Bent Winther (opdateret 13:26).

Ifølge Journalisten.dk's oplysninger skal Bent Winther stå for iværksættelsen af "en række nye redaktionelle initiativer" på Berlingske Tidende, som vil blive indledt i det nye år.

»Jeg kan desværre ikke fortælle så meget – ud over at det er et projekt , som først bliver offentliggjort i det nye år. Det er hemmeligt,« siger han til Journalisten.dk.

Bent Winther har tidligere haft flere nøglepositioner på Berlingske Tidende – blandt andet var han indlandsredaktør i 1996 og siden søndagsredaktør. I perioden 2001-2005 var han chefredaktør for Ugebrevet A4, hvorefter han kom til Information som medredaktør.

I forsommeren gjorde han sig så håb om at blive chefredaktør for dagbladet Information, men blev vraget. Og nu vender han så tilbage til Berlingske Tidende, hvorom han siger:

»Jeg er enormt glad for Berlingske Tidende og Berlingske Medier – hvor jeg samlet har været i 10 år.«

Han afviser, at han er lykkelig for at komme væk fra Information – oven på sommerens ærgrelser:

»Jeg har været på Information i 5 år, og det har været rigtigt lærerigt. Men for mig er det tid at komme videre nu. Man må holde øje med de nye udfordringer, der viser sig – og så må man slå til, når de kommer,« udtaler Bent Winther.

Og om selve det at blive vraget siger han

»For mig er det fortid. Og jeg synes, man har fundet en rigtig god løsning for Information med Christian Jensen og Mette Davidsen-Nielsen. Derudover er jeg glad for, at jeg har kunnet blive på Information indtil nu, hvor vi har haft noget tid til at sætte de nye chefer ind i deres funktioner,« siger den nu forhenværende medredaktør fra Information. 

Bent Winther tiltræder på Berlingske Tidende den 1. december.

(opdateret med interview med Bent Winther)

0 Kommentarer