Bennike: TV 2 dækkede ikke Khader-dom nok

Seernes redaktør på TV 2 mener, at Naser Khaders sejr i retssalen mod Se og Hør fik for lidt opmærksomhed på kanalen, og at Henrik Qvortrup ”dukkede sig”

Seernes redaktør på TV 2 mener, at Naser Khaders sejr i retssalen mod Se og Hør fik for lidt opmærksomhed på kanalen, og at Henrik Qvortrup ”dukkede sig”Det fik ikke opmærksomhed nok på TV 2, da Naser Khader fik medhold i retten mod Se og Hør, mener seernes redaktør på TV 2.

»Problemet er, at når man fra TV 2’s side i sin tid gik ind i den sag og dækkede den, som de gjorde på hovedkanalen, så synes jeg selvfølgelig også, at man skal følge sagen op, når der kommer en dom. Sagen fik trods alt store politiske konsekvenser for Naser Khader og Ny Alliance,« siger Lars Bennike til journalisten.dk.

Dommen fik kun en enkelt notits i den seneste nyhedsudsendelse på TV 2's hovedkanal, den dag dommen faldt.

Ikke kun nyhedsdækningen, men også Henrik Qvortrup, som Bennike i sin blog anklager for at have ”dukket sig”, kommer på glatis med sit fravær, mener Bennike.

»Jeg synes, at det er problematisk og skadeligt for Henrik Qvortrups troværdighed, men også for TV 2’s, at han ikke stiller op. Selvfølgelig skal han det. Det synes jeg, at han skylder seerne,« siger Lars Bennike.

Selv om det er år siden, at Henrik Qvortrup stod ved roret på Se og Hør, så fratager det ham ikke ansvaret for at forklare sig over for TV 2’s seere, mener Lars Bennike.

»Jeg tror, at seerne ser Henrik Qvortrup som den, han var dengang, og som den, han er nu. Derfor er det vigtigt, at han stiller op og forklarer sig om fortidens synder, når de nu dukker op, som de gør. Der er jo faldet en dom i sagen, og da det var ham, der satte sagen i gang, så må han selvfølgelig kommentere på, hvad bevæggrundene var,« siger Lars Bennike og tilføjer:

Man står jo lidt dårligt i offentlighedens øjne, hvis man ikke vil udtale sig om en sag som denne her, hvor man har været aktør.«

Henrik Qvortrup fortæller journalisten.dk, at han ikke har nogen kommentarer.

Journalisten.dk forsøger at få en kommentar fra Michael Dyrby, nyhedsdirektør for TV 2

2 Kommentarer

Thomas Breinholt
21. DECEMBER 2012
Re: Bennike: TV 2 dækkede ikke Khader-dom nok
Jeg tænker, at det her er en god lejlighed for Journalisten at rette søgelyset mod deres eget medløber-agtige interview med Qvortrup, hvor han på jeres spalter for få uger siden fik lov til igen at fremsætte sine udokumenterede påstande og insinuationer. Hvor var jeres kritiske journalist henne? I havde ham jo i stolen...Og nu kan I pludselig ikke få nogen kommentarer. Det er for slapt....
Søren Hansen
20. DECEMBER 2012
Få manden væk fra skærmen

Der er ingen tvivl om at han ikke kan være kommentator på TV2. På den anden side så viser TV2 s dækning af dommen at de beskytter manden og de sætter hans rolle på TV2 højere end TV2´s troværdighed.

 Det næste bliver vel at Stein Bagger bliver erhversredaktør på TV2 Finans.