Benjamin overtager magasiner fra Bonnier

Syv redaktionelle medarbejdere fyres i Bonnier samtidig med at magasinerne Bo Bedre og Penge & Privatøkonomi flytter til Benjamin.

Syv redaktionelle medarbejdere fyres i Bonnier samtidig med at magasinerne Bo Bedre og Penge & Privatøkonomi flytter til Benjamin.

Det er en ny samlet annonceafdeling og ønsket om en mere 'ren' organisation for danske magasiner, der får Bonnier til at flytte Bo Bedre og Penge & Privatøkonomi til Benjamin, som ejes 100 procent af Bonnier.

»Med én samlet annonceafdeling vil vi kunne møde markedet med flere og større attraktive målgrupper og annoncepakker. Da Bo Bedre og Penge & Privatøkonomi er store annoncemedier, er det naturligt, at de overflyttes til Benjamin Media«, siger Michael Cordsen, koncernchef for Bonnier Publications i en pressemeddelelse.

For de 35 medarbejdere, der nu skal skifte arbejdsplads, var det imidlertid ikke en så fantastisk model. Husaftalen omkring løn- og arbejdsvilkår på Benjamin er nemlig noget ringere end overenskomsten i Bonnier. Det er dog lykkedes af forhandle en aftale på plads, så de nye medarbejdere bliver kompenceret, samtidig med at der sker en forbedring af Benjamins husaftale, som kommer alle Benjamin-medarbejderne til gode. Blandt andet bliver arbejdsgivers pensionsbidrag hævet og 120 dages-bestemmelsen afskaffet.

»Juridisk kan vi ikke indvende noget mod overflytningen. Og vi anbefaler også den enkelte medarbejder at flytte med, for det er en god og rimelig aftale, der er lavet for overflytningen. Men nu vil vi selvfølgelig have mere fokus på de væsentlige forskelle, der er på ansættelsesvilkårene i to virksomheder med den samme ejer«, siger DJ's næstformand Lars Werge på Journalistforbundet.dk.

Bonnier har dog også benyttet lejligheden til at spare medarbejdere, hvilket betyder at i alt 15 medarbejdere er blevet opsagt, heraf 7 redaktionelle.

Det har skabt bekymring for større arbejdspres hos de tilbageværende medarbejdere, og der er derfor blevet nedsat en gruppe bestående at ledelse og tillidsrepræsentanter, der skal holde øje med, om arbejdspresset skaber problemer.

 

0 Kommentarer