Direktør for Benjamin forsikrer, at der bliver vandtætte skotter mellem redaktionelle interesser og annoncørinteresse, når Benjamin skal lave Tænk. Benjamin skal styrkes for at kunne løfte opgaven, forklarer han.
Benjamin Media, der skal levere indholdet til forbrugerbladet Tænk i fremtiden, er mest kendt for at lave blade som Woman, Bil Magasinet og M. På journalisten.dk har det fået journalister til at spørge om Benjamin overhovedet kan løfte opgaven – nu hvor Forbrugerrådet nedlægger Tænks redaktion.
Kan Tænk for eksempel skrive kritisk om et firma, som er blandt Benjamins annoncører?
Direktør for Benjamin Media, Jesper Buchvald, forklarer, at Tænk skal laves af Benjamin Kundemagasiner, der udelukkende tager sig af magasinproduktion for eksterne parter.
"Vi har valgt denne organisering netop for at undgå en sammenblanding med de kommercielle interesser, vi har i relation til vores egne magasiner," skriver Jesper Buchvald.
Ligesom Tænks nye chefredaktør Claus Dithmer og kommunikationschef i Forbrugerrådet, ønsker Jesper Buchvald kun at besvare spørgsmål per mail.
Benjamin laver blandt andet Bil Magasinet, M og Woman. Hvorfra har I erfaringen med at løfte opgaven med at lave et forbrugerblad som Tænk?
"Vi har erfaringer fra mange typer magasiner, forskellige medier og forskellig type journalistik. Vi er også bevidste om, at opgaven som vi skal løse for Forbrugerrådet på visse områder kræver en styrkelse af vores kompetencer, hvorfor vi også vil udbygge vores organisation."
Tror du, der kommer flere af den her slags udliciteringer, hvor Benjamin overtager produktionen af blade som Tænk?
"Vi har igennem mange år lavet magasiner for virksomheder og organisationer udenfor mediebranchen, så i den forstand er der ikke noget nyt. Men i den seneste tid har der været en tendens til at medier outsourcer større dele af indholdet, fx hele sektioner. Det er særligt interessant for Benjamin, ikke mindst fordi kriterier som kvalitet, leverancesikkerhed og fleksibilitet også tillægges en stor betydning i kombination med evnen til at lave relevante og veloplagte medier til den rette omkostning."
Var de Benjamin, der ønskede, at Tænks frihedsbrev blev afskaffet?
"Det er en beslutning, som er truffet af Forbrugerrådet."
5 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
Jeg faldt lige over denne; http://kundemagasiner.dk/#Hvorfor-et-kundemagasin det variere ikke så meget fra det som Forbrugerrådet gjorde da de markedsførte Tænk Strøm og da de fik en over fingerne af Forbrugerombudsmanden for kreativ markedsføring: http://www.forbrugerombudsmanden.dk/Nyheder-fra-FO/Pressemeddelelser/Forbrugerombudsmanden-afslutter-sager-om-Taenk-Stroem
Nu skal man huske at Forbrugerrådet kan noget andre ikke kan - gå med mange kasketter. På den ene side kan de sælge strøm til Forbrugerne samtidig med at de kan repræsentere forbrugerne i det ankenævn der skal dømme i sager med forbrugere på den ene side og elselskaberne på den anden side: http://www.energianke.dk/
Jeg er ret siker på at virksomheder som Magasin, YouSee, Apollo og andre der lægger store beløb hos Benjamin er glade for det nye setup. Er det ikke underligt at FBR ikk forstæller noget om hvordan den bagvedliggende forretningsmodel er og hvordan det kommer til at påvirke FBR omkostninger og indtjening.
En katastrofe på alle planer.
Interessekonflikten er åbenlys og hele grundlaget for at et privat forlag overtager Tænk, smuldrer fra start.
Dette er det voldsomste angreb på den danske forbrugers interesser i mange år.
Tænk har råt for usødet grillet virksomheder, der arbejder imod danske forbrugeres rettigheder, helbred, sunde fornuft, gode smag, høje skandinaviske standarder, viden, erfaring og integritet.
Ligningen vil aldrig gå op: kommercielt forlag vogter forbrugernes interesser. Det kommer til at gå fuldstændig galt, det her.
Citat fra artiklen ovenfor:
"Direktør for Benjamin Media, Jesper Buchvald, forklarer, at Tænk skal laves af Benjamin Kundemagasiner, der udelukkende tager sig af magasinproduktion for eksterne parter.
"Vi har valgt denne organisering netop for at undgå en sammenblanding med de kommercielle interesser, vi har i relation til vores egne magasiner," skriver Jesper Buchvald."
Kan af det udlede, at den magasinproduktion Benjamin laver for eksterne parter ikke er kommerciel?
Eller er magasinproduktionen for de eksterne parter ikke så kommercielt interessant som Benjamins egne magasiner?
Måske er det bare sådan, at de magasiner Benjamin laver for eksterne parter, er magasiner som modtagerne ikke kan undgå, fordi de er medlem af en eller anden organisation, f.eks. Forbrugerrådet. Og hvad hvis nu Forbrugerrådet er kritisk overfor en eller flere af Benjamins eksterne parter?
Under alle omstændigheder bliver det svært for Forbrugerrådet at leve op til sin formålsparagraf:
Forbrugerrådet er en uafhængig medlemsorganisation, der arbejder for at fremme bæredygtigt og socialt ansvarligt forbrug og velfungerende markeder. Vores formål er at sikre forbrugernes rettigheder og gøre forbrugerne til en magtfaktor på markedet.
Forbrugerådet og Tænk er ved at afgå ved en stille død, som er helt naturlig konsekvens af, at de ikke er fulgt med udviklingen. Nu om stunder er det sådan, at når forbrugerne vil undersøge om et givent produkt er godt, eller om en forhandler er troværdig, så går de på Internettet, og hvis de starter med en Google-søgning, så får de på et øjeblik en klar oversigt over, hvad der siges, skrives og menes om en given vare eller tjenesteydelse.
Og de alm. forbrugere holder sig ikke tilbage, hvis de mener, at et givent produkt er noget møj, og der er kontant afregning til de useriøse forhandlere.
Så vi må kun ønske, hvil i fred til Forbrugerådet og Tænk...
Med venlig hilsen
Niels Riis Ebbesen
Flere