Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
13:47 31.05.2023 Morten Bjerregaard

Bellingcat vinder norsk mediepris

”I kampen mod løgn og usandheder er det inspirerende, at Bellingcat findes. Vi er stolte over at hædre deres arbejde.”

Sådan skriver juryen bag den norske mediepris Anne Jacobsen Minnepris om den undersøgende journalistgruppe Bellingcat, som man netop har givet prisen til.

Bellingcat bliver især rost for sin Ukraine-database, som blev etableret allerede på førstedagen af den russiske invasion. Juryen har også bemærket, at Bellingcat har kastet lys over nedskydningen af Malaysia Airlines-flyet MH17, forgiftningen af den russiske spion Sergei Skripal og begivenheder under den syriske borgerkrig.

Bellingcat, der har specialiseret sig i faktatjek og open source-efterretninger, blev grundlagt i 2014 af britiske Eliot Higgins, der er stolt over at modtage prisen.

”At modtage Anne Jacobsens Minnepris er ikke bare en validering af Bellingcats arbejde, men det er også en mulighed for os til at fremhæve vigtigheden af at styrke borgerjournalister og aktivister ved at gøre innovative værktøjer og teknikker tilgængelige, som gør dem i stand til at afdække sandheden,” udtaler han i en pressemeddelelse ifølge journalisten.no.

Med prisen følger også en pengepræmie på 100.000 norske kroner.

SENESTE NYT

Flere nyheder