Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
07:55 07.03.2022 Kerstin Bruun-Hansen

Bekymrende censur: Danske medier klager over lukning af russiske medier

Bekymrende censur: Danske medier klager over lukning af russiske medier

Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Danske Medier, DR og TV 2 har i en fælles henvendelse til Kulturministeriet fredag rettet skarp kritik af EU-Kommissionens beslutning om at lukke for de to russiske medier, RT og Sputnik.

”Det er et fundamentalt brud på pressefriheden, at muligheden for at få indsigt i, hvordan russiske medier behandler krigen begrænses.”

Det siger adm. direktør Mads Brandstrup i Danske Medier i en fælles pressemeddelelse fra brancheorganisationen, DR og TV 2.

Konkret betyder lukningen, at medier og borgere udelukkes fra at orientere sig på to engelsksprogede russiske medier, nyhedskanalen RT og radiokanalen Sputnik. Men det gør det ifølge Mads Brandstrup kun vanskeligere for danske medier at indsamle information om krigen i Ukraine.

”Misinformation bekæmpes bedst med fakta, ikke med censur, og derfor mener jeg, at det her er et helt forkert tiltag,” udtaler han og bakkes op af både TV 2’s nyhedsdirektør, Ulla Pors, og DR’s nyhedsdirektør, Sandy French.

”Det er dybt bekymrende, hvis ikke vi medier kildekritisk har mulighed for at behandle den information, som kommer fra RT og Sputnik,” siger hun.

Ifølge pressemeddelelsen fremgår det af henvendelsen til Kulturministeriet, at medierne anser det for stærkt sandsynligt, at det vil stride imod artikel 10 i Den Europæiske Menneskerettighedskonvention, hvis mediernes adgang til information fra RT og Sputnik hindres.

SENESTE NYT

Flere nyheder