Bejlere kræver TV 2 til spotpris

Turbulens, underskud og et tv-marked under forvandling har på rekordtid spoleret statens drøm om et milliardsalg af TV 2, skriver Berlingske i morgen.

Turbulens, underskud og et tv-marked under forvandling har på rekordtid spoleret statens drøm om et milliardsalg af TV 2, skriver Berlingske i morgen.

Ifølge avisen kan salgsprisen ikke længere gøres op i milliarder. I stedet er det nu maksimalt millioner, hvis TV 2 overhovedet kan indbringe penge.

Berlingske Tidende har talt med potentielle bejlere. Og her er konklusionen efter et år, hvor TV 2 er gået fra krise til krise, at den danske stat får svært ved at få penge i kassen for tv-stationen.

»Vi har ikke regnet på en pris. Men jeg kan godt sige, at tv-stationen i dag er mindre værd, end da den var sat til salg for tre år siden,« udtaler Lars Munch, koncernchef i JP/Politikens Hus.

Som beskrevet tidligere i dag på Journalisten.dk, kan situationen for TV 2 meget vel blive yderligere forværret i morgen, når EF-Domstolen afgør, om TV 2 modtog statsstøtte ulovligt i flere år. Går afgørelsen TV 2 imod, betyder det nemlig et krav om tilbagebetaling af 628 mio. kr. plus renter, hvilket samlet set betyder mere end en milliard kroner.

Uanset udfaldet er der allerede skåret store millionbeløb af salgsprisen, men tabes sagerne, er konsekvenserne nærmest uoverskuelige. Specialist i EU-ret og kontorchef i Håndværksrådet Peter L. Vesterdorf sagde således tidligere på dagen til Journalisten.dk:

»Jeg har dårligt nok fantasi til at se, hvordan de skal klare det. For hvis der ikke længere er adgang til at give dem mere statsstøtte, og de så også skal betale både deres eksisterende gæld på 850 mio. kr. og den måske ulovlige statsstøtte oveni, så bliver det svært.«

0 Kommentarer