Behov for efteruddannelse

 

 

Behovet for efteruddannelse var udtalt på flere generalforsamlinger. Da Fotograferne mødtes, fyldte debatten om efteruddannelse for eksempel langt mere end snakken om arbejdsløshed.

"Hvad med en månedlig eller kvartalsvis kursus-dag eller studiegrupper om for eksempel digitalisering, farvestyring eller arkivsystemer. Det er ikke nok, vi er fotografer. Der er brug for multimedier, video, av etc – og vi har brug for efteruddannelse for at kunne klare det," sagde en.

Straks supplerede et andet medlem af Fotograferne: Hvad er multimedier? Hvis vi snakker video, snakker vi så MTV eller powerpoint? Og hvad med webben?

Ideerne væltede frem.

En foreslog kurser i, hvordan man sætter en farveprinter op.

"Der er masser af reklamefotografer og freelancere, der må gøre den slags selv, men de ved ikke hvordan," lød begrundelsen.

Visuelt Forums skrivekursus, som er lavet i samarbejde med CFJE, blev fremhævet som noget, fotograferne også har brug for. Fotograferne vil nemlig også gerne lære mere om det skrevne sprog. Desuden blev det foreslået bestyrelsen at komme med ideer til en fremtidig fotografuddannelse og at tænke tanker sammen med Visuelt Forum, Pressefotograferne og Freelance-Gruppen.

"Der er brug for, at forbundet tænker de grupper sammen," blev der sagt – med en bemærkning om, at det ikke er nok, når fotograferne vil snakke teknik. Der er brug for indhold – og det indhold er ikke på plads.

Også i Distriktsbladsgruppen og i Forlagsgruppen blev der talt om, at der er brug for efteruddannelse. Distriktsbladsgruppen har holdt et fotokursus, fordi de fleste af deres medlemmer ved siden af at skrive også selv skal tage billeder.

Det var en succes, og der er planer om at lave to nye foto-kurser.

"Uanset debatten på delegeretmøde, så skal man på distriktsbladene kunne begge dele," sagde Henrik Simonsen fra Nordjyske Medier.

I Kreds 5 sagde Torben Møller, at han til enhver tid kan skrive en pressemeddelelse.

"Men er det nok? Hvad med virksomhedsstrategi, management og budgetter – ved jeg nok om det?"

Medlemmerne af Forlagsgruppen efterlyste også mere uddannelse. De er ikke interesserede i at deltage i delegeretmødet, men vil gerne lære, hvordan man skriver en tekst til et bogomslag, arbejde med digitale billeder, ophavsret og projektstyring.

 

0 Kommentarer