Begrænsede forventninger til Nova FM

Hos flere politikere er der meget afdæmpede forventninger til, hvor meget Nova FM vil berige den danske æter og blive et markant public service-alternativ til DR.

Hos flere politikere er der meget afdæmpede forventninger til, hvor meget Nova FM vil berige den danske æter og blive et markant public service-alternativ til DR.

Med TV 2 Radio skulle danskerne have en landsdækkende kanal, der ligesom sin tv-moderkanal udgjorde et kommercielt alternativ til DR.

Nu er stafetten givet videre til SBS Radio, der i dag afslørede navnet – Nova FM – på den kanal, der skal være DRs konkurrent på public service-området.

Men politikere, Journalisten.dk har talt med, udtrykker ikke ligefrem boblende optimisme omkring den nye radiokanals potentiale som alternativ til DR.

»Jeg synes, at man med TV 2 Radio har afprøvet, om der er plads til en kommerciel radiostation, der også har public service-forpligtelser. Og svaret har været indlysende: Det er der ikke,« siger Enhedslistens medieordfører, Per Clausen.

Han er ikke imponeret af, at SBS vil leve op til public service-kravet ved at sende tre-minutters nyhedsoplæsninger hver halve time.

»Nogle få minutters nyheder nogle gange i timen, som man kan få alle mulige andre til at lave … hvis ideen var at skabe et egentligt alternativ til DR på kommercielle vilkår, så må vi konstatere, at vi er uendeligt langt fra,« siger han.

Som deltagere i medieforliget var Socialdemokraterne med til at tage beslutningen om et radio-alternativ til DR. De måtte som alle andre konstatere, at TV 2 Radio havde problemer med at leve op til public service-forpligtelserne, og med en ny gennemkommerciel virksomhed som arvtager er fokusset på de forpligtelser ikke blevet mindre.

»TV 2 Radio var jo ikke alt for ambitiøse med deres aktualitets- og nyhedsudsendelser. Og nu, hvor kanalen går over til nye ejere, skal vi være endnu mere opmærksomme på deres public service-forpligtelser. Vores frygt er jo, at det bliver en ren musikspillekanal, der kun bliver afbrudt af nogle reklameblokke,« siger Rasmus Prehn, der varetager rollen som medieordfører, mens Mogens Jensen er i Grønland.

Da Journalisten.dk spørger, om der i lyset af TV 2 Radios skæbne stadig er behov og basis for en landsdækkende radiokanal, kommer svaret meget tøvende fra Rasmus Prehn.

»Det er en del af den aftale, vi har været med til at lave, der skal sikre noget bredde … Personligt er jeg ikke nogen stor bannerfører for en ny kanal. Jeg har lidt svært ved at se behovet.«

0 Kommentarer