Begmand til Nissen

 DR har fået en bod på en million kroner for at genudsende DR-journalisters udsendelser under konlikten sidste år. 

 

DR har fået en bod på en million kroner for at genudsende DR-journalisters udsendelser under konlikten sidste år.

 

Det var salt i det blødende forhold mellem journalister og ledelse i DR, da DR-ledelsen valgte at genudsende de strejkendes udsendelser under sidste års konflikt.

Nu har Voldgiftsretten strøet sukker på.

DR er blevet pålagt at betale en bod på en million kroner til Dansk Journalistforbund (DJ).

Det er et godt stykke fra de 10 millioner kroner, som DJ havde forlangt. DR er sluppet billigt i betragtning af, at DR sparede et tocifret millionbeløb (JP har skudt på 25 millioner kroner) på lønudgifter under konflikten. Men det kan ikke rokke ved glæden i DJ.

"Jeg er meget glad," lyder DJ-formandens umiddelbare reaktion.

Men Mogens Blicher Bjerregård er ikke så forsødet af boden, at han ikke stadig føler sig provokeret af DRs brud på overenskomsten.

"DRs ledelse har opført sig meget provokerende. På trods af, at vi allerede inden konflikten trådte i kraft, gjorde DR klart opmærksom på, at genudsendelserne ville være et groft brud på overenskomsten, så overhørte de advarslen meget nonchalant," siger han.

På DRs hjemmeside blev kendelsen udlagt med en unøjagtig præcisering:

"Retten fastslår endvidere, at DR har været i god tro med hensyn til sin forståelse af aftalerne."

DR glemmer at tilføje, at DR, ifølge kendelsen, kun var i god tro indtil 19. august, hvor konflikten trådte i kraft. Herefter var DR nemlig blevet gjort opmærksom på overenskomstbruddet.
På trods af, at DRs hjemmeside lover yderligere oplysninger om voldgiftens afgørelse, og angiver Christian Nissens telefonnummer, så er generalen fåmælt, da JOURNALISTEN ringer op.

"Jeg har ikke nærlæst kendelsen endnu. Men sagen har været meget juridisk kompliceret," siger han.
Sagen fremstår ellers ukompliceret i overenskomsten, hvor der i § 22 stk. 4 står "Under eventuel konflikt mellem DR og DJ må genudsendelse af udsendelser, hvortil medarbejderne har ophavsret, ikke finde sted."

0 Kommentarer