Bedste bin Laden-nyhedsgrafik kom fra Argentina

Bloggen VisualJournalism har anmeldt en lang række af de nyhedsgrafikker, der blev lavet omkring likvideringen af Osama bin Laden. Den bedste var argentinsk.

Bloggen VisualJournalism har anmeldt en lang række af de nyhedsgrafikker, der blev lavet omkring likvideringen af Osama bin Laden. Den bedste var argentinsk.

Nyhedsgrafikere verden over blev sat på akut hasteopgave da nyheden om Osama bin Ladens død ramte redaktionerne natten til 2. maj. Og selvom udgangspunktet var det samme – en tegning af bin Ladens bygning, udleveret af Pentagon – var der stor forskel på den måde, opgaven blev løst på.

Grafikeren Gert K. Nielsen – tidligere grafikredaktør på Ekstra Bladet – har på sit site VisualJournalism.com taget et grundigt kig på mere end 30 nyhedsgrafikker, der blev lavet for at illustrere og informere omkring angrebet, der ledte til al Qaida-lederens død. Han konstaterer blandt andet, at man i amerikanske medier er gået meget faktuelt til opgaven med udgangspunkt i at informere om bygningen. I andre lande, for eksempel i Spanien, har man i højere grad forsøgt at dramatisere forløbet ved at tegne mennesker ind i illustrationen – i de mest fantasifulde tilfælde Osama bin Laden der holder en af sine koner foran sig som menneskeligt skjold.

Gert K. Nielsen giver en kort vurdering af de mange nyhedsgrafikker, og han kårer også den bedste, nemlig den argentinske avis Clarin, som han roser for en anskuelig fremstilling, der samtidig er tilføjet et passende 'natteskær'.

Se nyhedsgrafik-anmeldelserne her.

Se Gert K. Nielsens blog på Journalisten.dk VisuelleVisioner her.

0 Kommentarer