Bedre trafik med journalistik

De to regionalstationer i Østjylland går sammen i kampagne for at nedbringe antallet af trafikdræbte. (Opdateret)

De to regionalstationer i Østjylland går sammen i kampagne for at nedbringe antallet af trafikdræbte. (Opdateret)

I to uger vil TV 2 Østjylland og DR's P4 stille skarpt på trafikulykker. Regionen er et af de steder i Danmark, hvor der sker flest trafikulykker, og de vil de to stationer sætte fokus på med kampagnen "Så kør dog ordentligt!"

»Vi starter diskussionen om, hvordan trafiksikkerheden kan forbedres, og vi vil følge den helt til dørs. Derfor afrunder vi kampagnen med en høring, hvor vi afkræver politikerne svar på, hvad de vil gøre,« siger Morten Brøcker, redaktionschef på TV 2 Østjylland, til dr.dk. TV 2 Østjylland sender live fra høringen mandag den 17. oktober.

»Sammen kan vi nå ud til flest mulige østjyder med det gode budskab om at køre ordentligt. Vi tror på, at vi kan nedbringe antallet af alvorlige ulykker og i særdeleshed trafikdrab ved at gøre kraftigt opmærksom på årsagerne til ulykkerne og de mulige løsninger,« siger Jens-Ole Winther, redaktionschef på DR Østjylland.

Hvorfor er det en journalistisk opgave at sikre bedre trafik og færre uheld?

»Det er et godt spørgsmål,« siger Jens-Ole Winther til Journalisten.dk – og forklarer:

»Journalistik skal pege på problemer i det samfund vi lever i, men det kan også være en journalistisk opgave for et licensfinansieret medie at fremhæve mulige løsninger på problemerne.«

Jens-Ole Winther understreger, at de to medier, der til sammen dækker 10 kommuner og når godt 800.000 mediebrugere, ikke skal bestemme hvilke løsninger, der er rigtige. De skal blot fremlægge forslagene for regionens borgere og beslutningstagerne.

Kører Østjyder specielt slemt?
»Vi kan i hvert fald se, at der sker flere alvorlige ulykker med dræbte per 100.000 indbyggere i Østjylland end i gennemsnittet af landet. Tætheden i trafikken er høj her, kombineret med landområder, det giver mange uheld.«

Kampagnen starter på søndag, hvor de to medier vil breake en række nyhedshistorier, baseret på en undersøgelse blandt bilister i området. Fokus vil i den første uge være på de fire store syndere i trafikken: fart, uopmærksomhed, rådden kørsel og alkohol. I uge 2 vil det handle om at finde løsninger på problemerne.

Det er ikke første gang, TV 2 og DR's regioner arbejder sammen. Tidligere har TV 2 Nord og DR's afdeling i Aalborg gået sammen om en konference. Baggrunden var Brønderslev-sagen og flere andre sager i Nordjylland, hvor børn var blevet udsat for alvorlig misrøgt og overgreb. De to medier samlede politikere, eksperter og erfaringspersoner til en hel dags konference på TV 2 Nord. Arrangementet endte med, at værter fra de to stationer i fællesskab overbragte en række forslag til Socialministeren.

Tidligere på året spekulerede blandt andet Venstre i, at der var mulighed for at lægge regionalstationerne for DR og TV 2 sammen. Medieordfører Ellen Trane Nørby fokuserede især på de stordriftsfordele, der kunne være ved at lave ét stort mediehus i hver region.

Opdateret klokken 11.45 med interview med Jens-Ole Winther.

0 Kommentarer