search

Bedre kilder, tak

LØGN. I Journalisten nummer 6 bebrejder Uwe Max Jensen DR for ikke at være hurtigere ude med nyheden om en massakre på en bosætterfamilie på Vestbredden, og chefen for Radioavisen og P3Nyheder Peter Faurholdt-Löfvall svarer. Men ingen af dem nævner, at vi igen har været ude for manipulation via Israel-venlige nyhedsbureauer.

LØGN. I Journalisten nummer 6 bebrejder Uwe Max Jensen DR for ikke at være hurtigere ude med nyheden om en massakre på en bosætterfamilie på Vestbredden, og chefen for Radioavisen og P3Nyheder Peter Faurholdt-Löfvall svarer. Men ingen af dem nævner, at vi igen har været ude for manipulation via Israel-venlige nyhedsbureauer.

Uwe Max Jensen nævner korrekt, at drabsmanden "sandsynligvis" var en militant palæstinenser, og Peter Faurholdt-Löfvall forklarer, at massakren først blev egentlig relevant, da Israel benyttede massakren til at give en tilladelse til opførelse af flere boliger på Vestbredden.

Hvis Ritzau og DR orienterede sig lidt mere mod andre nyhedsbureauer, var det kommet frem, at drabsmanden var en thailænder, der gik amok, fordi han var blevet snydt for sin løn. Men Israel benytter jo alle anledninger til at legitimere sin konstante kolonisering af Vestbredden og Østjerusalem.

På grund af de alt for Israel-venlige nyhedsbureauer hører vi aldrig om, at en palæstinensisk aktion var en reaktion på et givent israelsk overgreb. Kun det omvendte.

Kommentarer
10
Jan Eskildsen
09.05.11 22:50
Re: Bedre kilder, tak

Nu er man rent faktisk i stand til at finde andre omtaler af episoden.

 Her er en fra den 28. april:

http://www.wmassjewishledger.com/2011/04/28/two-palestinians-arrested-for-itamar-murders/

 Men jeg kan da finde en der er ældre, hvis det skal være. Om samme personer.

Fremhævet af Journalisten
Michael Jensen
09.05.11 23:35
Bedre kilder? Ma'an? Eller måske Al-Manar?

Hvis personagen Jan Hillers i sin ukontrolerbare vrede over at Israel prøver at kæmpe for retten til jødisk tilstedeværelse i det arabisk besatte Judæa og Samaria, ville følge sit eget råd og orientere sig mod andre nyhedsbureauer, og ikke Al-Manar og Ma'an somm, hvem ved, måske er Hillers favoritter, så ville han tidligt have vidst, at der slet ikke er udenlandske arbejdere ansat i Itamar.

I øvrigt ville tilladelsen til at opføre nye boliger være blevet givet under alle omstændigheder. Deres relevans havde intet med mordene at gøre. Eneste grund til at nævne det i samme åndedrag er fordi Netanyahu sagde "de dræber, vi bygger" med hentydningen til nedslagtningen af Udi, Ruth, Yoav, Elad og Hadas.

Fremhævet af Journalisten
Henrik Vestergård
09.05.11 23:44
Re: Bedre kilder, tak

Som almindelig læser og borger finder jeg denne tendens bekymrende.

Meget ofte får jeg indtrykket af, at danske journalister tager palæstinensernes parti i disse historier, og når jeg undersøger andre kilder, viser det sig som regel, at Israel ikke var helt så slemme, som de blev gjort til.

Jeg siger ikke, at alle journalister har denne praksis, eller at de journalister som har denne praksis, gør det af ond vilje. Jeg siger blot, at jeg oplever det som en klar tendens, og jeg ville ønske, at danske journalister ville bestræbe sig på at være mere nøgterne i deres dækning.

Jeg ved godt, at palæstinenserne traditionelt set bliver betragtet som "den lille" i denne konflikt, men selv hvis det er sandt (og det er såmænd også en halv sandhed) skal der stadig fortælles på samme måde om deres voldshandlinger som om Israels voldshandlinger. Lad læserne selv beslutte om den ene part er en større skurk end den anden ved at give dem ærlige og sobre facts.

Tendensen synes desværre også at gå en smule igen i indenrigshistorier, hvor nogle journalister er meget påpasselige med at nævne, når forbrydere er af mellemøstlig herkomst. Her forstår jeg igen godt, at man gerne vil beskytte minoriteter, men man er nødt til at kalde en skovl for en skovl. En svensk voldsmand ville klart blive omtalt som en svensk voldsmand. Det nytter simpelthen ikke noget, hvis journalister beslutter sig for at et bestemt folkeslag (f.eks. palæstinensere) skal forsvares, mens nogle andre (f.eks. israelere) er nogle skurke.

Vi borgere ønsker sandheden. Også de triste og træls facts.

Det var f.eks. ærgerligt at se, hvordan medierne spillede forsigtig-per efter nytårsaftensdag 2008 hvor der var et 5-dobbelt palæstinensisk mordforsøg mod israelske kosmetikhandlende i Odense. Der var efterfølgende fester i Vollsmose. Der var anti-Israelske demonstrationer foran Odense rådhus. Der var offentlige afbrændinger af det israelske flag osv. osv. Det var en kæmpesag og af enorm betydning for debatten i Danmark og i udlandet! Men disse sager blev kun dækket tilnærmelsesvis sobert af fynske lokalmedier- de fleste andre medier var enten fløjtende ligeglade, anti-Israelske eller berøringsangst. Forestil jer venligst hvordan sagerne ville have set ud, hvis det var den anden vej rundt, altså hvis et israelsk lokalsamfund i Danmark var involveret i mordforsøg og massive racistiske hadekampagner. Dækningen ville have været af helt andre proportioner.

 Her ønsker jeg som almindelig læser og borger blot balance og ensartethed i dækningen.

Det er således fint, at Jan Hillers er kritisk overfor en historie, og nogle historier er vitterligt fup og fidus. Men det duer ikke at spotte konspirationer og løgne der hvor det passer ind i et bestem ideologisk perspektiv og ellers gøre sig selv blind. I det konkrete tilfælde er der slet ingen tvivl om at det IKKE var en thai som gik amok. Den historie er en klar and. Det var en palæstinensisk mordhandling.

Fremhævet af Journalisten
jan hansen
10.05.11 08:44
Re: Bedre kilder, tak

hos over 80 % af danske jonalister i dag, er hadet mod jøder og benovelsen over muslimer nedslagtninger af kristne i m,ellemøsten  at hvis tyskerne havde haft samme tankegang som en hvis hr jan hillers og stort set alle andre jonalister og en stor del af danskere på venstrefløjen og oså ind i de borgelige kredse (på nær df ) så havde hitler aldrig behøvet gobbels probagande maskine danske/europæiske jonalister hader jøder af godt hjerte af sig selv . og det had har de efterhånden fået udbredt i hele eu . en bi efkt er detsvære at det er muslimerne dr er "the good guy" i vestens medier derfor laver de gerne historier om ved de konstante nedslagtninger af kristne arabere og afrikanere og afbrændnig af deres kirker. til " slagsmål mellem kristne og muslimer" , eller" kampe mellem muslimer og kristne bryder ud igen " sku de lave jonalistik over krystalnatten i tyskland i 30 erne ville det jo ha lydt , " slagsmål mellem jøder og  SA  el jøder overfalder etniske tyskere der forsvare sig ved og smadre overfaldsmændendes butikker " eller beskrivelsen af masakren på den himmelske fredsplads ville ha lydt hvis de kinesiske hær havde været muslimer og studenterne havde været kristne " slagsmål bryder ud mellen regeringstro styrker og voldlige studerende tab i begge lejre "  

 

Fremhævet af Journalisten
Jan Eskildsen
10.05.11 09:19
Re: Bedre kilder, tak

@Man skal læse hjemmesider, der traditionelt betragtes som mere højreorienterede for at blive velorienteret.
For nylig har Kristeligt Dagblad taget fat på emnet 'forfølgelse af kristne', men indtil videre kun i udlandet og trods to mails til dem om, at de bør omtale den danske præst, der fire gange er blevet overfaldet af muslimer (den ene gang kom muslimen for at slå ham ihjel) svarer de ikke på, og de skriver ikke om ham i avisen, til trods for, at de kender ham og tidligere har omtalt ham i en helt anden anledning.

Fremhævet af Journalisten
Michael Jensen
10.05.11 23:19
Kuk kuk

Det var et direkte grotesk "svar".

"men da Israel dræbte fredelige aktivister i internationalt farvand fordi de ville sejle nødvendigheder ind til, koncentrationslejr Gaza"

Du har da i den grad tabt nathuen her. Var de fredelige aktivister dem der inden afrejsen sad og sang om at jøderne skulle huske Khaybar? Og hvorfor var der ingen problemer på de seks andre skibe der blev stoppet?

Iøvrigt har Gaza en grænse til, hvad er det nu det hedder. Nå ja, Egypten! De fredelige aktivister kunne have sejlet "nødvendighederne" (bl.a. medicin der var for gammelt...) her til og fået det ind til ulykkelige Gaza hvor der skulle være vandmangel og mangel på byggemateriale, men hvor der kan bygges luksushoteller, shoppingcentre og badeland alligevel.

Forresten er det bizart at bruge ordet "koncentrationslejr" om et område hvor både mænd og kvinder ligger i top 10 på verdensplan når det gælder overvægt. De luftfrikadeller der bliver serveret i lejren kan ikke være god for figuren.

Ordvalget siger jo alt.

Hvor vover du at tage ordet "usmageligt" i din mund.

Fremhævet af Journalisten
Jan Eskildsen
11.05.11 06:45
Re: Bedre kilder, tak

Her en video fra fredsaktivisternes skib:
Hvor de klargør våben:
http://www.youtube.com/watch?v=HZlSSaPT_OU&feature=related
Hvor de overfalder israelske soldater:
http://www.youtube.com/watch?v=0LulDJh4fWI&feature=relmfu

Video med sang om Khaybar ligger på nettet. Nogle deltagere nævner også, at de var klar til at blive martyrer. Kampen om Khaybar fandt sted i 629 mellem Muhammad og hans tilhængere og jøder, der boede i oasen Khaybar, 150 kilometer fra Medina i det nuværende Saudi-Arabien. ... .. Jøderne måtte overgive sig, men de fik tilladelse til at bo i Oasen, hvis de gav det halve af deres produktion til muslimerne.
Et fredsskib? 

Fremhævet af Journalisten
Lars Sundling
11.05.11 19:38
Re: Bedre kilder, tak
Er alle kommentarer fra før 10/5 bortcensurerede?
Fremhævet af Journalisten
Øjvind Hesselager
11.05.11 19:56
Re: Bedre kilder, tak

Kære Lars

Jeg har i dag fjernet en række bidrag, fordi de ikke overholder Journalisten.dks retningslinjer for debat, hvor der blandt andet står:

Journalisten.dk fjerner i øvrigt samtlige kommentarer, hvis de:

har karakter af personangreb - det vil sige kommentarer, der "går efter manden og ikke bolden".

slet ikke forholder sig til det konkrete indhold eller temaet i den oprindelige artikel.

afsporer debatten

og i øvrigt ikke anses for relevante for Journalisten.dk. Det betyder, at indlæg, som ikke i bred forstand forholder sig til medier, journalistik, kommunikation og beslægtede emner, vil blive fjernet. Heriblandt indlæg, som kan karakteriseres som "debat om debatten".

mvh Øjvind Hesselager, redaktør Journalisten

Fremhævet af Journalisten
David Zhang
16.05.11 15:50
Re: Bedre kilder, tak

En israeler er på ferie og besøger  zoologisk haveet sted i Europa da han ser en
lille pige på vej ind til ind i løvens bur.

Pludselig, løven griber hende ved kraven af hendes jakke og forsøger at trække hende
ind i buret for at slagte hende, for øjnene af hendes skrigende forældre.

Israeleren løber frem til buret og rammer løven næsen med en kraftig punch.

Klynkende fra den smerte løven springer tilbage og giver slip på pigen, og
Israeleren bringer hende til hendes forfærdede forældre, der takker ham i det uendelige.

En Sjovnalist har set hele arrangementet. Sjovnalisten siger til Israeleren: »Hr.
dette var den mest galante og modige ting jeg har set en mand gøre i hele mit liv. '

Israeleren svarer, "Hvorfor var det ikke noget særligt. Løven var bag tremmer. Jeg
så den lille pige  i fare og reagerede instiktivt

Sjovnalisten siger, ', jeg vil sørge for dette vil ikke gå ubemærket hen. Jeg er en
journalist, og morgendagens avis vil have denne historie forsiden ...

, hvor kommer du fra og hvilke politiske tilhørsforhold har du? '

Israeleren svarer, "jeg arbejder i den israelske hær og jeg stemmer på Likud."

Sjovnalisten noterer.

Den følgende morgen køber israeleren avisen for at se nyheden om hans handlinger,
og læser, forsiden:
HØJREORIENTERET ISRAELER ANGRIBER AFRIKANSK INDVANDRER Og stjæler hans frokost

 et meget godt billede på mediernes partiske dækning :-)

Fremhævet af Journalisten
Denne artikel er lukket for kommentarer.
data_usage

SENESTE NYT

chevron_left
chevron_right
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen