Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
07:50 15.02.2023 Ritzau

BBC’s kontorer i Indien ransaget efter kritik af premierminister

BBC’s kontorer i Indien ransaget efter kritik af premierminister

Altaf Hussain/Reuters/Ritzau Scanpix

En ransagning af BBC-kontorer i New Delhi og Mumbai, der startede tirsdag, er fortsat i dag. Dermed undersøges det britiske medie for anden dag i træk.

Det melder tv-kanalen NDTV og henviser til anonyme kilder, efter India Today først berettede om ransagningen.

Ransagningen kommer, efter at det britiske medie har sendt en dokumentar, som havde kritisk fokus på premierminister Narendra Modis handlinger under dødelige uroligheder i 2002.

Dokumentaren blev for nogle uger siden blokeret på blandt andet streamingtjenester, da den af Indiens regering anses for at være propaganda.

Den indiske opposition har mere end antydet, at der en sammenhæng mellem skatteransagningen og den hos regeringen upopulære dokumentar.

”Først kom BBC-dokumentaren, som blev forbudt. Nu har departementet for indkomstskat ransaget BBC,” skriver oppositionspartiet Kongrespartiet på Twitter, hvor det kalder situationen ‘en ikke-erklæret nødretstilstand’.

Premierminister Narendra Modis parti, BJP, hævder på den anden side, at de indiske institutioner arbejder uafhængigt af regeringen.

Skattemyndighedernes ransagning er “inden for lovgivningen om at se nærmere på skatteforhold”, lyder det.

”Indien er et levende demokrati, hvor ingen står over loven,” siger BJP-talsmand Gopal Krishna Agarwal ifølge nyhedsbureauet Reuters.

SENESTE NYT

Flere nyheder