Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
13:42 25.07.2023 Anna Sol Jørgensen

BBC undskylder spørgsmål om homoseksualitet under VM

BBC undskylder spørgsmål om homoseksualitet under VM

Ghizlane Chebbak

Britiske BBC undskylder nu, at en af public service-husets journalister stillede spørgsmål om homoseksualitet til en spiller fra Marokkos kvindelige fodboldlandshold under det VM.

Spørgsmålet faldt på et pressemøde forud for Marokkos første kamp mod Tyskland. Her lød journalistens spørgsmål til Marokkos anfører, Ghizlane Chebbak:

”I Marokko er det ulovligt at have et homoseksuelt forhold. Har du nogen homoseksuelle spillere på dit hold, og hvordan er livet for dem i Marokko?”

Det fik moderatoren på pressemødet til at afbryde og indvende, at det er et ”meget politisk spørgsmål”, og at journalisten skulle holde sig til spørgsmål, der relaterer sig til fodbold. Journalisten modsatte sig og mente ikke, at spørgsmålet var politisk, men handlede om mennesker og insisterede på at lade anføreren svare på spørgsmålet.

Men nu beklager BBC altså at stille spørgsmålet til anføreren for en nation, hvor homoseksualitet straffes med op til tre års fængsel:

”Vi erkender, at det spørgsmål var upassende. Vi havde ingen intentioner om at skabe vrede eller skabe problemer,” lyder det ifølge CNN i en udtalelse fra BBC.

SENESTE NYT

Flere nyheder