BBC til Danmark

Journalister fra BBC kommer næste uge til Danmark for at lave program om danske unge.

Journalister fra BBC kommer næste uge til Danmark for at lave program om danske unge.

Mandag, tirsdag og onsdag vil britiske BBC besøge Fredensborg Kommune. Her vil BBC lave program om ungdomsarbejdet i den nordsjællandske kommune. Efter planen skal BBC-journalisterne besøge en dansk familie i Humlebæk, der skal fortælle om deres hverdag. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

BBC har i en længere periode beskæftiget sig med asocial adfærd blandt unge i Storbritannien, og nu retter BBC kameraerne mod Fredensborg for at hente inspiration. Den danske kommune i Nordsjælland blev valgt, fordi Fredensborg er venskabskommune med den engelske by Sudbury.

»I Sudbury har der været en sag, hvor nogle unge mennesker vist nok lavede et røveri og optrådte halvvoldeligt. Det fik en engelske lord til at intervenere i sagen og løse nogle af problemerne, og det blev faktisk en stor historie i de engelske medier,« siger direktør i Fredensborg Kommune til Frederiksborg Amts Avis og fortæller videre, at det fik BBC til at etablere kontakt til Sudbury for at lave et program om antisocial adfærd blandt unge.

I de seneste par uger har Thomas Barfod og medarbejderne på rådhuset i Fredensborg hjulpet BBC-journalisterne med at forberede optagelserne. BBC-journalisterne har blandt andet spurgt ind til SSP-samarbejdet i kommunen, unges alkoholvaner og samfundets tilbud til de unge i Fredensborg Kommune.

0 Kommentarer