BBC News skærer 45 stillinger væk

BBC News reducerer nu medarbejderstaben med yderligere 45 job som led i en fem-årig plan, der tilsammen går ud over 450 stillinger.

BBC News reducerer nu medarbejderstaben med yderligere 45 job som led i en fem-årig plan, der tilsammen går ud over 450 stillinger.

Den nye runde af fyringer er en udløber af en gammel plan, "Creative Future", tilbage fra 2006 fra generaldirektør Mark Thompson, skriver the Guardian.

BBC News har allerede fjernet 420 stillinger i løbet af de første fire år af Creative Future-planen. Og nu går det så ud over yderligere 45 medarbejdere i BBC News, der dermed samlet vil have sparet 161 mio. pund, hvilket med den nuværende valutakurs svarer til godt 1,3 mia. kroner.

En del af besparelserne – 63,4 mio. pund (525 mio. kroner) – er dog ifølge BBC's ledelse geninvesteret i journalistik. 

Besparelserne stopper dog ikke her. Som følge af en af Mark Thompsons andre udviklingsplaner, "Delivering Quality First", er der lagt op til, at nyhedsafdelingen i BBC skal skære yderligere 20 pct. på budgettet. 

Det kan betyde sammenlægningen af regionale radiostationer, færre programmer på BBC1 og BBC2, en langt slankere udgave af nyhedskanalen og nedjustering af den såkaldte Parliament Channel.

Desuden ventes større besparelser, når de redaktionelle enheder i BBC News og the World Service senere flytter sammen.

En endelig liste med besparelsesforslag skal ligge klar til juni og siden præsenteres for BBC Trust til juli.

0 Kommentarer