BBC må ikke konkurrere med lokale net-medier

BBC var næsten klar og havde sat 68 mio. pund af til projektet. Nu skulle briterne over alt i landet have lokale websites fra BBC. Men sådan skulle det ikke gå. 

BBC var næsten klar og havde sat 68 mio. pund af til projektet. Nu skulle briterne over alt i landet have lokale websites fra BBC. Men sådan skulle det ikke gå. 

Det britiske radio- og tv-nævn. Ofcom, har nemlig valgt at sige nej til BBC. De må ikke konkurrere med lokale medier på nettet, lyder dommen.

Ofcom frygter, at BBCs planer direkte ville kunne skade de lokale medier, skriver International Herald Tribune.

BBCs digitale ambitioner fejlede da heller ikke noget. Der skulle således ansættes i nærheden af 400 medarbejdere, der skulle levere alt fra nyheder, sport og lokale vejrudsigter til et hav af lokale BBC websites. Og sammenlagt ville BBC bruge 68 mio. pund, hvilket med den nuværende lave kurs svarer til knap 594 mio. kr.

Angela Mills Wade, chef for European Publishers Council, siger til International Herald Tribune at "Nu kan de lokale britiske medier satse på nettet uden at frygte, at de bliver mast af en kæmpe elefant."

1 Kommentar

Frands Mortnsen
27. NOVEMBER 2008
Re: BBC må ikke konkurrere med lokale net-medier

Beslutningen er skelsættende, fordi den netop ikke er truffet af Ofcom, men af BBC Trust. BBC Trust er en uafhængig kontrolinstans i BBC-systemet, der ud over Trust består af BBC Executive Board(= Management). 

Beslutningen er ikke endelig, men foreløbig og er p.t. til høring indtil 5. januar 2009. Endelig beskutning træffes af BBC Trust i slutningen af januar.

Det skelsættende er, at det er første gang, at BBC Trust lægger op til at afvise et forlag fra BBC management om en udvidelse af BBC's samlede public service.-opgave. Den foreløbige beslutning kommer efter gennemførelse af en Public Value Test - en testform, som EU-Kommissionen gerne ser i alle medlemsstater. Testen består af en Public Value Asessment udført af Trust, og en Market Impact Asessment udført af Ofcom. Til slut træffer BBC Trust den endelig beslutning, bl.a. efter omfattende offentlige høringer. Trusten afviste i sin foreløbige beslutning den nye tjeneste på grund af, at den dels ikke gav licensbetalerne noget ekstra for pengene, dels ville have for store negative indvirkninger på de lokaledagblades økonomi.

 

Beslutningen bekræfter således BBC Trust's uafhængighed. 

 

Se hele beslutningsgangen på www.bbc.co.uk/bbctrust/consult/open_consultations/local_video_prov.html