BBC-journalister tortureret i Libyen

Tre journalister fra BBC blev udsat for mishandling og fingerede henrettelser af libyske regeringsstyrker.

Tre journalister fra BBC blev udsat for mishandling og fingerede henrettelser af libyske regeringsstyrker.

Tre journalister fra det britiske BBC blev holdt fanget af den libyske regeringshær, mens de prøvede at dække oprøret i det nordafrikanske land. Det skriver blandt andet Politiken.dk.

De tre journalister var på vej til byen Zawiyah, der er hærget af hårde kampe mellem Moamar Gaddafis regeringsstyrker og oprørere. De blev imidlertid stoppet ved et checkpoint og herefter transporteret til en kaserne, hvor de blev holdt fanget i 21 timer. Her blev journalisterne angiveligt gennembanket, mishandlet og udsat for fingerede henrettelser.

De tre BBC-journalister, Feras Killani, Goktay Koraltan og Chris Cobb-Smith, blev til sidst stillet op ad en mur. Foran dem stod en vagt med et lille maskingevær.

»Han pegede geværmundingen mod hver enkelt af os. Da han kom til mig, trykkede han to gange på aftrækkeren. Kuglerne føg forbi mit øre,« siger Chris Cobb-Smith ifølge Politiken.

De blev derefter hentet af repræsentanter for Gaddafi-styret, kørt til deres hotel og sat på fri fod. Alle tre har nu forladt Libyen.

Libyen har i de seneste uger været præget af et folkeligt oprør mod den siddende diktator, Moamar Gaddafi. Repræsentanter for Gaddafis styre har tidligere udtalt, at udenlandske journalister blev betragtet som fredløse i Libyen.

0 Kommentarer