BBC-journalist nægtet indrejse i England for at få pris

En somalisk BBC-journalist skulle modtage en prestigefuld pris i det britiske parlament, men blev afvist ved grænsen.

En somalisk BBC-journalist skulle modtage en prestigefuld pris i det britiske parlament, men blev afvist ved grænsen.

Den somaliske journalist Mohamed Olad Hassan var ellers officielt inviteret til Storbritannien for at modtage den såkaldte Speaker Abbot Award i det britiske underhus.

Prisen gives for »modig journalistik«, og den overrækkes af formanden for underhuset.

Men Mohamed Olad Hassan blev nægtet indrejse i Storbritannien. Det skriver Journalism.co.uk.

Ifølge en talsperson for grænsepolitiet opstod der problemer, da Hassan også havde et etiopisk pas på sig, hvori der stod et andet navn og en anden fødselsdato end i hans somaliske pas.

Ifølge Mohamed Olad Hassan selv var det ikke fordi han havde to pas på sig, at han blev afvist. Tværtimod skyldtes det inkompetence hos grænsepolitiet.

»Jeg er somalier og har et somalisk pas. Grænsepolitiet i Nairobi, hvor jeg ansøgte (om visa, red.) spurgte mig gentagne gange, hvorfor jeg ville søge asyl i Storbritannien, hvilket var meget fjollet,« siger han.

Hos BBC er de selvsagt utilfredse med, at deres korrespondent igennem syv år ikke kan rejse til Storbritannien for at modtage en pris.

»Vi er skuffede over, at Mohamed Olad Hassan ikke kan modtage denne hæder fra formanden for alle parlamenters moder (det britiske underhus, red.) i egen person. Hans modige journalistik i Somalia har haft en positiv afsmitning på BBC og på Storbritannien fra denne region, hvor det er besværligt at lave nyhedsjournalistik,« siger en talsperson for BBC World Service.

0 Kommentarer