BBC brugte falsk finansekspert

Det er lykkedes for den unge Alessio Rastani at forføre både BBC og brugere af Twitter og Facebook med sine forudsigelser om finanskrisen. Også Journalisten.dk blev snydt (Opdateret).

Det er lykkedes for den unge Alessio Rastani at forføre både BBC og brugere af Twitter og Facebook med sine forudsigelser om finanskrisen. Også Journalisten.dk blev snydt (Opdateret). Selv BBCs erhvervsredaktør var blandt hans store fans. Men nu kan The Telegraph afsløre at Alessio Rastani højst er hobby-ekspert:

Hvordan en mand, der aldrig er blevet blåstemplet af de finansielle myndigheder og som ingen dokumenteret erfaring har fra de store institutioner, kan ende med at blive interviewet af BBC, det forbliver et mysterium, skriver avisen.

Du kan se interviewet her.

BBC er selv ret fåmælt – hvorimod Alessio Rastani gerne giver sin version til The Telegraph. Han understreger, at han i det hele taget er langt bedre til at snakke end til at forudsige markedets bevægelser:

»Jeg søger opmærksomhed. Det er forklaringen på at jeg udtaler mig. Og det er derfor, jeg udtalte mig til BBC. Børsstof er en hobby for mig. Det er ikke min forretning. Jeg er en taler. Jeg taler meget. Jeg elsker hele ideen om at tale til offentligheden,« siger han til avisen

Du kan besøge Alessio Rastani på Facebook, hvor han blandt andet fremhæver sig selv som:

"A regular all-round nice guy who likes a good laugh at life".

Nærværende site, Journalisten.dk, lod sig også rive med. I går viderebragte vi linket til interviewet på BBC under fanebladet "Redaktionen anbefaler". Her på Journalisten mener vi dog ikke at klippet er blevet mindre seværdigt efter de nye oplysninger.

Opdateret kl. 11.31: Journalisten.dk bragte også klippet.

0 Kommentarer