Bar hud står i vejen for nye medier

Ekstra Bladet kommer ikke på Iphone og Ipad, så længe der er bare bryster på side 9.

Ekstra Bladet kommer ikke på Iphone og Ipad, så længe der er bare bryster på side 9.

Ligesom størstedelen af de danske medier, melder Ekstra Bladet sig klar til iPhone og iPad. Men Apple har sat en fod i døren – så længe Ekstra Bladet har i sinde at vise side 9-piger, vil de ikke godkende apps'ne, fordi indholdet er anstødeligt.

For halvanden måned fik avisen afslag på deres første udgave til iPhone. Da blev afslaget kaldt:

"Et historisk brud på en grundlovsfæstet dansk tradition om pressefrihed" i Ekstra Bladets leder og yderligere:

"Det kan ikke nytte noget, at ethvert dansk kendetegn bliver udvisket på globaliseringens hellige alter. Det er en glidebane og et urimeligt indgreb i dansk kultur og selvbestemmels."

Siden har Ekstra Bladet fjernet en konkurrence om Danmarks bedste numse fra deres app, men det har ikke tilfredsstillet Apple.

Ekstra Bladet vil ikke nedlægge side-ni pigen for at få adgang til de nye medier. Direktør i JP/Politikens Hus, Stig Kirk Ørskov, siger til mediawatch:

»Side 9-pigen er en institution i dansk presse og i Ekstra Bladet, og vi har ikke planer om at ændre på det.«

Apple har ikke umiddelbart fundet avisens massageannoncer anstødelige.

2 Kommentarer

Søren Pedersen
3. DECEMBER 2010
Re: Bar hud står i vejen for nye medier
Jeg håber EB står fast. Der kan alligevel ikke tjenes en skid på disse APPs, så hvorfor ikke bare bruge det her til en sjov lille magtkamp mod Apple. Måske kan den løftes til Dansk og EU-niveau, hvorefter Apple måske bliver til at tale med.
Michael Nielsen
3. DECEMBER 2010
Re: Bar hud står i vejen for nye medier

Så drop apple! - hvis ikke der kommer noget interessant til telefonen eller deres iPad, så dør den lige så stille, når andre producenter laver noget, hvor der er fri adgang til apps og information.

 Eller gå sammen med andre og lav en alternative appstore med webapps, der fungerer ligeså smart som den originale appstore - og så markedsfør den voldsomt!

 Hvis alle verdens store medier gik sammen med spiludbydere og andre og lavede deres egen AppStore med webapps. så ville det uden tvivl blive en success og så var Apple sat på plads.