Bankernes tv-stationer får voldsom kritik

De nye tv-stationer fra Jyske Bank og Nykredit kritiseres voldsomt af Forbrugerrådet.

De nye tv-stationer fra Jyske Bank og Nykredit kritiseres voldsomt af Forbrugerrådet.

»Det er reklame, der er forklædt som nyheder,« siger Forbrugerrådets direktør, Rasmus Kjeldahl, i dag til Dagbladet Børsen.

Siden starten af oktober har danskerne kunnet se tv-indslag om den økonomiske udvikling, finanskrisen, og hvordan man kan finde guld i et trangt budget på både Jyskebank.tv og Nykredit.tv.

Det hele fortalt og afviklet fra professionelle tv-studier, som bankerne selv har etableret.

Jyskebank.tv oplevede i øvrigt en kæmpe interesse ved premieren. I den første uge blev der klikket over 400.000 gange på de tilgængelige web-tv-indslag.

Men Forbrugerrådet er ikke imponeret af de to tv-stationer

Med lanceringen lægger de op til, at de er lige så troværdige som alle andre medier. Men det er de selvfølgelig ikke. Deres indslag er markedsføring forklædt som journalistik,« siger Rasmus Kjeldahl til Børsen.

 

1 Kommentar

Thomas Kragh
23. OKTOBER 2008
Re: Bankernes tv-stationer får voldsom kritik

Kære Jens Jørgen Madsen

Jeg vil gerne understrege, at Nykredit ikke er igang med at producere nyheder - det fremgår også inde i artiklen, hvor Rasmus Kjeldahl da heller ikke kritiserer Nykredit's tiltag.

Vi laver video på nettet fordi video er et godt pædagogisk værktøj til at forklare komplicerede problemstillinger, som eks. pension og boligskifte. Og vi har  ingen ambitioner om at begynde på nyhedsproduktion.

vh Thomas Kragh, Internetchef Nykredit