Balsby: Rehling er et elskeligt væsen – men …

Konflikten, hvor Berlingske Tidendes Egon Balsby har kaldt David Rehling Informations "homoseksuelle ateist-medarbejder", er ikke personlig, men dybt principiel. Balsbys satire rammer også gode venner.

Konflikten, hvor Berlingske Tidendes Egon Balsby har kaldt David Rehling Informations "homoseksuelle ateist-medarbejder", er ikke personlig, men dybt principiel. Balsbys satire rammer også gode venner.

Efter at Informations David Rehling over for Journalisten.dk har bekendtgjort, at han er dybt overrasket over at blive ramt af Egons Balsbys satiriske overgreb i Berlingskes "Groft sagt", replicerer Balsby nu.
»
Jeg kan kun bekræfte, at jeg har det bedste forhold til David Rehling. Jeg kender ham som et elskeligt væsen. Har spist frokost med ham og har ligefrem både søgt og anbefalet ham til et projekt, hvor vi kunne være endt som en slags kollegaer,« lyder det fra Egon Balsby.

Dermed står det klart, at de to kombattanter på det personlige plan nærer gensidig sympati og respekt for hinanden. David Rehling har over for Journalisten.dk forklaret:
»De gange, jeg har mødt Balsby, har vores forhold været hjerteligt. Jeg har spist frokost med ham og beundret hans journalistik. Jeg vidste ikke, vi havde noget udestående.«

Men trods fælles frokoster har hjerteligheden været betydelig mindre i Berlingskes satiriske spalter. Her kaldte Balsby Rehling for den "homoseksuelle ateist-medarbejder", hvorpå Rehling klagede til Lisbeth Knudsen, chefredaktør på Berlingske Tidende.
Klagen udløste en henstilling fra Berlingske Tidendes chefredaktion til Balsby og en offentlig beklagelse fra avisen over for David Rehling. Men Egon Balsby beklager fortsat absolut ingenting over for Rehling.

Og ingen skal føle sig sikre.
»Jeg kan med sikkerhed sige, at jeg aldrig skelner mellem ven og fjende,« forklarer Egon Balsby.
»Alle kan blive "kunde" i min butik, hvis ellers de gør sig fortjent til det. Mange har undret sig over dette princip – og mange af de klager jeg modtager, kommer netop fra mennesker, som troede sig beskyttet mod min venlige omtale.«

Konklusionen på tvisten mellem Balsby og Rehling er, at satireskribenten uden forbehold har accepteret henstillingen fra avisens ledelse – men han mener fortsat, at David Rehling selv gik ind i skydeteltet, da han valgte at anmelde en bog om troen på Gud.
»Jeg skriver for mine læsere. Jeg har frihed til at skyde på alt, hvad der rører sig – men det skal røre mig først. Når den forudsætning er opfyldt, går jeg til tasterne uden smålig hensynstagen til høj og lav,« siger Balsby – der får lov at slutte med denne salut:
»Sådan er det. Groft sagt! I vores position kan man ikke leve af kun at skrive dårligt om socialdemokrater og muslimer. Der skal noget mere til. For læsernes skyld.«

2 Kommentarer

Frank Helbo
11. MARTS 2009
Re: Balsby: Rehling er et elskeligt væsen – men …
Stop nu det der personfnidder. Der må da være vigtigere ting, som journalisten.dk kan tage sig. Hjemmesiden har andre læsere, end dem der møder hinanden en sen fredag eller lørdag aften på københavnske barer........
Søren Chester
11. MARTS 2009
Re: Balsby: Rehling er et elskeligt væsen – men …
Ak ja. Det er ikke nemt at være satirisk i disse politisk korrekte tider...