Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
09:51 31.03.2021 Andreas Marckmann Andreassen

Ballade på Washington Post over suspenderet reporter

Hvornår er en journalist inhabil? Det diskuteres livligt på Washington Post, efter at reporter Felicia Sonmez offentligt har kritiseret avisens ledelse. Ledelsen har ifølge Sonmez besluttet, at hun ikke må dække seksuelle overgreb eller #MeToo. Felicia Sonmez var selv udsat for et overgreb for tre år siden og har involveret sig i debatten, og derfor har ledelsen ifølge Politico vurderet hende inhabil.

I 2020 blev Felicia Sonmez suspenderet første gang på dagen, da basketballstjernen Kobe Bryant døde. Hun tweetede et link til en ældre artikel om anklager mod Bryant for seksuelle overgreb. Artiklen udløste tusindvis af vrede reaktioner fra fans, og Sonmez måtte midlertidigt forlade sit hjem på grund af dødstrusler. Washington Post besluttede dengang at suspendere Felicia Sonmez for tweetet, som ledelsen kaldte ”udtryk for dårlig dømmekraft”, men efter et protestbrev fra 300 kolleger på avisen vendte hun tilbage.

Konflikten blussede op igen på et medarbejdermøde i sidste uge. Sonmez skriver på Twitter, at ledelsen forhindrer hende i at ”gøre mit arbejde fuldt ud”, og at det påvirker hende så meget, at hun går på sygeorlov.

SENESTE NYT

Flere nyheder