Leder

Ballade om ’Budskab’ stikker dybt i DJ

"I et mangfoldigt forbund vil det ikke være alt i fagbladet, der taler lige ned i din konkrete hverdag. Men måske kan du blive klogere på dit eget job af at høre om andres?,” skriver Christian Lindhardt

Det vakte opstandelse, da Journalistens podcast om kommunikation, ’Budskab’, for nogle uger siden lagde platform til et udsagn fra en ekspert i kommunikation, som sagde, at politikere med vanskelige sager altid skal ”vælge platforme, hvor man har mest muligt kontrol og kortest muligt tid”.

For folk, der arbejder med kommunikation og især krisehåndtering, er der vel nærmest tale om første læresætning. Men blandt mange af forbundets journalistmedlemmer blev det udlagt som, at vi på Journalisten promoverer en opfordring til politikere om ikke at stille op til interview.

Det er selvfølgelig helt hen i vejret, at vi som platform promoverer et budskab ved at bringe det, og det er svært at forstå, at en sådan anklage kan komme fra journalister, der netop lever af at formidle andre menneskers budskaber.

Men opstandelsen dækker over en reel konflikt og uenighed i DJ om, hvem der er de rigtige medlemmer, og om kommunikatører hører hjemme i et forbund med journalister. Den kommer blandt andet til udtryk ved en følelsesladet debat om forbundets fremtidige navn, som vi omtaler i dette magasin.

Den diskussion vil vi på Journalisten trygt overlade til DJ’s medlemmer og kompetente organer, men vi skal nok dække den løbende. Men indtil DJ’s medlemmer beslutter noget andet, så vil vi på Journalisten på trods af vores navn være et fagblad, der er relevant for alle DJ’s medlemmer.

Nogle af DJ’s faggrupper, blandt andre de visuelle og kommunikatørerne, har med rette i høj grad følt, at vi ikke var lige så relevante for dem som for eksempel for journalisterne.

Det er en løbende diskussion, vi har haft på redaktionen, og noget, vi har sat os for at rette op på.

Vi vil derfor fortsat bringe artikler om kommunikation i magasinet og på journalisten.dk samt udkomme med podcasten ’Budskab’ og herunder også lade kommunikatører komme til orde om, hvad deres faglighed består i, og hvordan de håndterer udfordringer i deres arbejdsliv. Selvfølgelig er vi kritiske over for spin og lukkethed, ligesom vi går kritisk til journalister og mediechefer.

Med en så mangfoldig medlems­kreds som DJ’s vil der selvfølgelig være stof på vores platforme, som nogle medlemmer synes er ligegyldigt, uinteressant eller ligefrem provokerende. Som når kommunikatører deler tips om, hvordan man undgår kritiske spørgsmål, eller når journalister skærer alle kommunikatører over en kam som nogle, der forsøger at skjule sandheden. Det kan man så enten vælge at springe over, lade sig provokere af eller se som inspiration. I et mangfoldigt forbund vil det ikke være alt i fagbladet, der taler lige ned i din konkrete hverdag. Men måske kan du blive klogere på dit eget job af at høre om andres?

0 Kommentarer

Læs også

Navneskift

Nyt navn til DJ: Det bliver nærmest umuligt at gøre alle glade

07. APRIL 2022
Esben Ørberg
DEBAT

Debat: ”Stop tabet – både i image og penge – ved et katastrofalt navneskift!”

29. MARTS 2022
data_usage
chevron_left
chevron_right