Mediekritik

Ballade mellem nordjyske medier: I smider kolleger under bussen

TV 2 Nord-journalister luftede vrede over artikler i Nordjyske på generalforsamling i Kreds 6

Fik journalister på TV 2 Nord at vide, at de ikke måtte skrive kritiske historier om Aalborgs socialdemokratiske borgmester, Thomas Kastrup-Larsen, fordi han i andre sammenhænge har haft et tæt samarbejde med TV 2 Nords ansvarshavende chefredaktør, Mikael Justesen?

Det spørgsmål rejste TV 2 Nords lokale konkurrent, Nordjyske, i en artikel fra januar.

I artiklen blev der antydet en sammenhæng mellem, at TV 2 Nord aldrig skrev om Aalborg Kommunes luksuriøse ture til en årlig konference i Cannes i Sydfrankrig og så det, at TV 2 Nord havde et tæt samarbejde med kommunen om blandt andet fejringen af 75-året for befrielsen. Flere andre medier tog historien op, men ikke TV 2 Nord, hvor historien blev lagt ned.

Den antydning er blevet opfattet som en anklage og har vakt vrede blandt nogle af journalisterne på TV 2 Nord. En af dem, Per Harder Højbjerg, er så vred, at han tog sagen op på generalforsamlingen i Kreds 6, der blev afholdt i går.

”Vi blev rasende, da vi læste i Nordjyske, at ledelsen skulle have stoppet en kritisk historie. Det beklikker vores integritet. Det er en grov beskyldning, og det gør det kun værre, når den kommer fra kolleger,” sagde han i forbindelse med formandens beretning.

Per Harder Højbjerg er en del af den redaktion, der havde researchet på de luksuriøse rejser til Cannes, men valgte ikke at bringe den.

Han siger, at der ikke var tale om pres fra ledelsen, og understreger, at journalisterne på TV 2 Nord ikke ville have tøvet med at erklære mistillid til ledelsen, hvis den havde bremset en historie, og understregede, at han ikke ser noget problem i, at medier går kritisk til hinanden.

”Det er forfriskende og godt, at vi som medier kigger hinanden i kortene og laver kritisk journalistik om hinanden. Men jeg vil ikke finde mig i at blive hængt ud og smidt under bussen,” sagde Per Harder Højbjerg.

Tillidsrepræsentant lagde diskussion ned

Kreds 6’s formand, Torben Duch Holm, der har en fortid som tillidsmand på Nordjyske, kom også ind på sagen i sin beretning.

Han pegede på, at der selvfølgelig er diskussioner om, hvilke historier der skal laves, men at tillidsfolkene på TV 2 Nord ikke har den opfattelse, at historier er blevet bremset.

”Jeg skal ikke gå ind i spørgsmålet om Nordjyskes kritiske historier om borgmesterens forvaltning, men blot sige, at hvis det var sådan, at man på et medie fik besked på at holde sig fra en historie, så ville det være en alvorlig sag. Men det er jo så også det, vores kolleger på TV 2 Nord afviser er sket,” lød det fra Torben Duch Holm i beretningen.

Men debatten om sagen brød ikke ud for alvor ud på generalforsamlingen, da tillidsrepræsentant på Nordjyske Christian Hagelskjær valgte ikke at gå ind i den.

”Jeg anerkender den følelse, I sidder med, men jeg synes ikke, det her er stedet, hvor vi tager den debat,” sagde han.

0 Kommentarer