Ballade i toppen af DR

Et medlem af DRs bestyrelse, Ole Hyltoft, retter en kritik af direktionen. Det har fået DRs fungerende formand, Torben Dalby Larsen op af stolen. Han kalder kritikken for åbenlys strid med god ledelse. (Opdateret)

Et medlem af DRs bestyrelse, Ole Hyltoft, retter en kritik af direktionen. Det har fået DRs fungerende formand, Torben Dalby Larsen op af stolen. Han kalder kritikken for åbenlys strid med god ledelse. (Opdateret)

DR har afviklet pigekoret, dansktop og litteraturoplæsninger, og det er faldet forfatter og bestyrelsesmedlem i DR, Ole Hyltoft, for brystet. Derfor kritiserede han i et debatindlæg i Jyllands-Posten den 28. oktober DRs direktion for at afvikle gode public service-dyder. Den fungerende formand er ikke tilfreds med kritikken.

»DR er en offentligt ejet virksomhed. Alle kan bidrage til debatten – også bestyrelses- og direktionsmedlemmer. Men det er efter min opfattelse i åbenlys strid med god og sund ledelse, at DR's bestyrelsesmedlemmer, der jo har ansvaret for direktionsmedlemmernes ansættelse, har polemik i det offentlige rum med og om DR's direktører,« skrev Torben Dalby Larsen som modsvar i Jyllands-Posten i dag.

Overfor Journalisten.dk uddyber Torben Dalby Larsen problemet.
»Jeg mener, man har et særligt ansvar som bestyrelsesmedlemmer. Vi kan ansætte og fyre direktøren, og derfor kan vi ikke rette en sådan kritik i det offentlige rum,« siger Torben Dalby Larsen.

Han afviser, at problemerne i  ledelsens top er større end den konkrete sag.

»Der er ikke mere i det fra min side. Ole Hyltoft og jeg kommer godt ud af det med hinanden,«  siger Torben Dalby til Journalisten.dk

4 Kommentarer

Jens Tovborg
4. NOVEMBER 2008
Re: Ballade i toppen af DR

Hej Søren, 

Jamen, Hyltoft skal da ikke tie, hvis han ikke kan lade være.

Men det ændrer ikke ved, at han har et særligt ansvar som bestyrelsesmedlem, der går på at sikre en fornuftig ledelse af biksen. Og her vil de fleste nok vælge at klare bataljerne i bestyrelseslokalet i stedet for at sprede mudder og usikkerhed blandt medarbejderne. 

Mvh Jens 

Søren Rasmussen
4. NOVEMBER 2008
Re: Ballade i toppen af DR

@Jens Tovborg

Forfatteren Ole Hyltoft kritiserede også før sin udnævnelse til bestyrelsesmedlem i Danmarks Radio i P1s afskaffelse af oplæsning af litteratur. Hvorfor skulle han dog tie i det offentlige rum med sin kritik. blot fordi han er blevet medlem af bestyrelsen? I Dansk Journalistforbund sidder der også medlemmer af hovedbetyrelsen, der heller ikke er blege for at kritisere formanden og den øvrige daglige ledelse, når det er nødvendigt. Sådan skal det være. Kritik skal ikke holdes bag lukkede døre, men lægges åbent frem, så også de folk, der betaler gildet - i DRs tilfælde licensbetalerne - kan tage stilling til den, og evt. selv deltage i debatten.

Jens Tovborg
4. NOVEMBER 2008
Re: Ytringsfrihed i DR er ikke det samme som ytringspligt

Selvfølgelig er det beskæmmende, når ytringsfriheden begrænses. Men det er ikke tilfældet  i Dalby Larsens svar til Hyltoft.

Når sidstnævnte vælger at benytte sin ytringsfrihed til at kritisere en række beslutninger, som DR's direktion har taget, skal den konstituerede bestyrelsesformand selvfølgelig gøre klart, hvad bestyrelsen egentlig mener. Alt andet vil være det samme som at frakende sig ledelelsesansvaret i bestyrelsen.

Hvis vi et øjeblik ser bort fra underholdningsværdien i, at balladen i DR's bestyrelse udstilles for åben skærm, efterlades medarbejderne med en opfattelse af, at der reelt ikke er nogen ledelse i butikken, og at alle beslutninger er til diskussion, bare man satser på den rigtige hest.

Når det sker på en arbejdsplads, resulterer det i, at medarbejderne bruger en masse tid på at pejle sig ind på, hvad de egentlig bør gøre for at lykkes, og det medfører rent ud sagt en masse spild af tid. Tid, som kunne bruges på at gøre udsendelserne endnu bedre.

Lad os håbe, at Michael Kristiansen kan skabe ro på bagsmækken og tage de nødvendige diskussioner inden for bestyrelseslokalets fire vægge. Det fortjener både medarbejdere og seere.

Søren Rasmussen
1. NOVEMBER 2008
Re: Ballade i toppen af DR
Pinlig opførsel af Torben Dalby Larsen. Det er altid beskæmmende, når pressens ledere vil indskrænke ytringsfriheden. Naturligvis gælder den grundlovssikrede ytringsfrihed også for Ole Hyltoft og de øvrige menige medlemmer af DRs bestyrelse.