Bagger-bølgen har toppet

TV2 News satte nye seerrekorder takket være en IT-direktør på flugt. Men han måtte godt have ventet en dag med at melde sig, siger kanalchef Mikkel Hertz, der spår, at interessen vil falde fra i dag.

TV2 News satte nye seerrekorder takket være en IT-direktør på flugt. Men han måtte godt have ventet en dag med at melde sig, siger kanalchef Mikkel Hertz, der spår, at interessen vil falde fra i dag.

Tirsdag reporterede TV 2's reportere direkte fra Københavns Lufthavn, hvor de kunne fortælle, at Stein Bagger tidligst vil lande torsdag, samt indvie seerne i detaljer om procedurer, når politifanger rejser ind i landet.

»Vi troede han kom i dag, med god grund, for det havde både de danske og amerikanske myndigheder sagt,« fortæller kanalchef Mikkel Hertz.

Han agter ikke at sende folk i lufthavnen, før det er sikkert, at Stein Bagger lander. Og han vil heller ikke love, at der til den tid kommer luft-billeder med News-helikopteren.

»Der er nok ikke så meget at filme. Kun hvis det er bragende solskin, og Stein Bagger beslutter sig for at gå en tur på landingsbanen.«

Da historien om Bagger og IT Factory-konkursen breakede mandag, satte TV 2 7-8 mand på historien og sendte live fra IT Factorys domicil og Politigården. Siden har historien kørt på højtryk, især på TV 2 News. Men det har været alle pengene værd.

»I sidste uge havde vi et gennemsnit på 689.000, der så 40 minutter. Det har aldrig været højere. Søndag slog vi rekorden med 875.000, den hidtidige rekord var, da Ungdomshuset blev ryddet. På nettet har vi også haft all time high med 1,5 millioner brugere i sidste uge,« siger Mikkel Hertz.

Forklaringen er, ifølge Mikkel Hertz, ganske enkel – den historie har alt.

»Milliarder, hurtige biler, dyre damer, skæg og blå briller, en direktør på flugt fra Interpol – så behøver man sgu ikke gå i biografen for at blive underholdt.«

Seer-interessen har været enorm, men den har også sine grænser. Mikkel Hertz anslår, at vi er over toppen.

»Den falder fra i dag, efter min vurdering. Vi kan ikke have flere `vi venter på´-historier,« siger Hertz, der kun ærgrer sig over en ting i den ellers perfekte mediehistorie: at Bagger meldte sig så hurtigt.

»Set med News' øjne var det anelse for tidligt. Jeg synes, det er rigtig glædeligt for hans familie og dem, der har mistet penge. Men for vores skyld kunne han godt have ventet en dag eller to.«

0 Kommentarer