Bag om billedet: Vinterbaderen Holger

Serien med vinterbaderen Holger fra Amager er lavet til det ugentlige fotoopslag i Politiken i marts, hvor vinteren fortsat var meget slem, og der lå sne overalt. Jeg havde hørt om et fritidshjem, hvor en gruppe børn var begyndt at bade i efteråret og var fortsat hele vinteren. Jeg synes, det var en god måde at illustrere det aktuelle vejr på.

I stedet for at lave en reportage, hvor jeg fulgte dem før og efter, de var i vandet, fotograferede jeg dem på en hvid baggrund, når de kom op af vandet. Jeg syntes, de små ansigter var det mest interessante, og man behøvede ikke at se is og sneflager for at forstå, at det var en kold oplevelse.

Det var en svær situation at fotografere dem, fordi det var så bidende koldt. Det blæste virkelig meget, både vand og luft var under frysepunktet, og jeg havde både hue og handsker på, men jeg tog billederne. Børnene frøs og ville gerne indenfor i varmen. Jeg måtte insistere på, at jeg skulle have tid nok til at tage cirka 20 billeder af hver, og jeg tror, de syntes, det var lidt uretfærdigt. Men bagefter, da de havde fået varmen, var det ok.

Det, jeg godt kan lide ved billedet af 8-årige Holger, er, at hans øjne kigger næsten bebrejdende på os. Man kan næsten se, hvordan hans tænder klaprer.

Daniel Hjorth er fotojournalistpraktikant på Politiken. Han vandt i begyndelsen af november en guld- og sølvmedalje i fotokonkurrencen ‘College Photographer of the Year’ for billederne af vinterbaderne.
Fortalt til Jakob Albrecht


Fotograf: Daniel Hjorth
Motiv: Vinterbaderen Holger

0 Kommentarer