Bag om billedet: Udspring i Københavns Havn

Aftenen før Red Bulls udspringsarrangement fra operaen i København mødte jeg en fotograf, der rejser rundt og fotograferer for Red Bull. Han skulle fotografere udspringene dagen efter og spurgte, om jeg ville med ud i hans gummibåd. Jeg fandt ham nede ved kajen næste dag, og vi sejlede lidt rundt i vandet, hvor jeg tog det her billede.  

Der var 14 deltagere, og det tog kun to sekunder, fra de satte af, til de ramte vandet, så jeg holdt stort set bare knappen nede og kørte fuld motor med 10-12 billeder i sekundet, når der var en, der sprang. Jeg kunne ikke se, hvornår de satte fra, så det var mere eller mindre bare point and shoot. Det giver selvfølgelig en del billeder, hvor jeg for eksempel kun fik halvdelen af udspringerens krop med, fordi det går så sindssygt stærkt.
Jeg kan godt lide de rene linjer i billedet, at han hænger midt i ingenting, og kroppen vender udad. Det er beskåret lidt, så det passer med vinklerne i billedets højre side.
Red Bull skal have ros for at lave arrangementet, men jeg prøvede at undgå, at der stod Red Bull over det hele. På nogle af de andre billeder, jeg lavede til nettet, kunne man se, at det foregik i København – og hvor langt udspringet var. Men det her motiv ville jeg gerne have helt rent.

Peter Hove Olesen er fotograf på Politiken og vandt ved Årets Pressefoto i kategorien Sport Action for udspringsbilledet. Fortalt til Jakob Albrecht

 

0 Kommentarer