bag om billedet: To kvinder i det tørkeramte Wajir-område i Kenya juli 2011.

MOTIV: To kvinder i det tørkeramte Wajir-område i Kenya juli 2011. Billedet er blevet bragt i medier over hele verden via billedbureauet Reuters.FOTOGRAF: Jakob Dall

MOTIV: To kvinder i det tørkeramte Wajir-område i Kenya juli 2011.

Billedet er blevet bragt i medier over hele verden via billedbureauet Reuters.
FOTOGRAF: Jakob Dall

Hvordan fik du billedet?
»Det havde ikke regnet i tre-fire år, der var sandstorme hele tiden, og der lå bunker af kadavere fra udtørrede geder, da jeg i juli ankom til byen Hadado i det nordøstlige Kenya for at dække sultkatastrofen for Dansk Røde Kors.

Byen havde en vandpost, hvor man trak vand op fra 300 meters dybde. Indbyggertallet var derfor vokset fra 600 til 1.600 familier, og folk måtte kæmpe om vandet. Det var et meget sørgeligt syn.

Da jeg stod ude i det ørkenlignende landskab, kom kvinden hen til mig for at vise, hvor tynd hun var. Jeg kunne desværre ikke tale med hende, da tolken ikke var i nærheden. Men hendes øjne fortalte mig historien om denne stille katastrofe. Da jeg fotograferede hende, var hun på grådens rand. En anden kvinde kom hen for at støtte hende. Efter jeg havde taget billedet, gik jeg hen og gav dem hånden og viste min medfølelse for deres håbløse situation.

Jeg kan godt lide den medmenneskelighed, der ligger i, at den ene kvinde lægger hånden på den anden. Det viser et håb midt i en ørken, som klimaforandringerne har skabt.«

Freelancefotograf Jakob Dalls billede er af Reuters blevet kåret til et af årets 100 bedste.
Fortalt til Jakob Albrecht

0 Kommentarer