Bag om billedet: Tidligere statsminister Poul Schlüter

Jeg var på besøg hjemme hos Poul Schlüter sammen med journalist Poul-Erik Thomsen, der havde skrevet en portrætartikel om Poul Schlüter, da han fortsat sad i Statsministeriet.

 Dengang havde en canadisk fotograf flyttet lidt rundt på stolene i ministeriet for at få et bedre billede. Da Poul Schlüter kom ind i lokalet, satte han surt stolene på plads med et »This is not a studio.«
Det var en anden og ældre Schlüter, jeg kom ind til. Da han åbnede døren, mødte jeg en rolig og venlig ældre mand med en fed, mild udstråling. Jeg havde faktisk lidt svært ved at genkende ham på grund af fuldskægget og de buskede øjenbryn. 

Poul Schlüter er ikke så meget i medierne længere, og han er ved at være en gammel mand, så jeg kunne ikke lade være med at tænke, at de billeder, jeg tog, måske kunne blive de sidste af ham. Hvis det skulle være sådan, ville jeg gerne føle, at jeg havde givet ham et godt sidste eftermæle.

På et par af billederne kunne jeg bagefter se den mere sammenbidte og målrettede Poul Schlüter, jeg husker fra firserne. Men på de fleste billeder havde han et afslappet udtryk. Det var, som om han havde givet slip, fordi han havde nået det, han skulle nå med sit liv – der var ikke mere, han skulle bevise.
Billedet har været bragt i JydskeVestkysten.

Fortalt til Jakob Albrecht. Martin Stampe er freelancefotograf.


Fotograf: Martin Stampe
Motiv: Tidligere statsminister Poul Schlüter

0 Kommentarer