Bag om billedet: Syreofferet Abdul Kader

Jeg var på opgave i Bangladesh sidste år, da jeg blev opmærksom på syreangrebene, hvor gerningsmænd kaster syre på andre for at brændemærke dem. Jeg tænkte, at det kunne være interessant at prøve at lave nogle smukke billeder af syreofrene, og jeg tog kontakt til organisationen Acid Survivors Foundation.

Fotograf: Ken Hermann

I foråret fotograferede jeg i alt 25 syreofre, blandt andre Abdul Kader, der har mistet synet på det ene øje. Abdul Kader var meget hjertevarm på trods af det, der var sket ham. Han græd næsten, fordi han var så glad for at blive fotograferet. Hans tørklæde dækker den ene side af ansigtet, hvor øjet er væk. Det virkede, som om han havde accepteret, hvordan han så ud.

Abdul Kader blev angrebet i 1987, fordi han havde sat et hegn op omkring sin grund. Gerningsmændene kaster ikke syre på deres ofre for at dræbe, men for at skade dem. Problemet er, at de ikke forstår, hvor ekstreme konsekvenserne er.

Ken Hermann er uddannet reklamefotograf. Hans billeder fra projektet Survivor er blevet vist i en række danske og udenlandske medier, blandt andre The Huffington Post, Daily Mail og Slate. Frem til 1. september udstilles billederne på Galleri KontraFrame i Kødbyen i København. Projektet er støttet med midler fra Dansk Journalistforbund og Amnesty International.

Fortalt til Jakob Albrecht

0 Kommentarer