Bag om billedet: Pigen i den grønne kjole

Smokey Mountains i den filippinske hovedstad, Manila, er en forbrændingslosseplads, hvor der bor 5.000 familier i skidt og lort. Billedet af pigen er taget i en gade, hvor de brænder træ i hjemmelavede ovne og sælger det som kul bagefter.

Når man går gennem området, svir det i øjnene, og man vil bare væk. Alligevel bor nogle af familierne lige op og ned ad deres ovn. Børnedødeligheden er vildt stor. De dør som fluer af tuberkulose og andre sygdomme.

Da jeg kom forbi første gang, vidste jeg, at det var et godt sted at tage billeder, så jeg vendte tilbage hver dag. En formiddag kom pigen gående i sin grønne kjole. Der var lidt Schindlers liste over det, fordi alt andet omkring hende var sort og gråt.

Da jeg havde taget billedet, blev jeg så forhippet, at jeg nærmest flygtede fra stedet. Jeg skulle selvfølgelig være blevet der og spurgt hende, hvem hun var, og hvad hun hed. Men det var en slags euforipanik, hvor jeg var så glad for, at jeg endelig havde fået det, jeg havde ledt efter.

Ni måneder efter lugtede mit kamera stadig af forbrændingskul.
 
Lasse Bak Mejlvang går på syvende semester på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. I 2006 blev han uddannet modefotograf hos Jens Stoltze.
Han vandt i begyndelsen af april Informations fotopris og fik i februar hædrende omtale ved Picture Of the Year International for billedet fra Manila.

Fortalt til Jakob Albrecht

Fotograf: LASSE BAK MEJLVANG
Motiv: PIGEN I DEN GRØNNE KJOLE

0 Kommentarer