Bag om billedet: Nat på Amager Fælled

»Jeg fotograferer faktisk slet ikke.« - Per Morten Abrahamsen

»Jeg fotograferer faktisk slet ikke.« – Per Morten Abrahamsen

Billedet er taget om natten i bælgragende mørke på Amager Fælled. Jeg fotograferer faktisk slet ikke. Jeg har bare trykket på knappen. Lysstriberne på billedet kommer fra en lille lygte, jeg bevæger op og ned over kvindens krop. Jeg selv er i bevægelse hele tiden, og man kan ikke se mig, fordi lukketiden er så lang. Det røde lys i baggrunden er en bil, der kører forbi på Lossepladsvej.

Jeg synes, det er interessant at bryde med det todimensionelle ved fotografiet. På billedet, som hedder Trap, har jeg arbejdet med tid og observation.

Jeg ved ikke, om man kan kalde billedet for kunst eller ej. Men jeg er glad for det, og så må tiden og andre vurdere, om det er kunst eller ej. Jeg kan godt lide at prøve nyt, finde urørte vande og lave små enkle historier, der er mere abstrakte end det, jeg plejer at lave. Jeg er mest kendt for at lave iscenesatte fotos, men jeg vil gerne sprede mig og prøve nye ting af. Uanset om det er en fast opgave, et iscenesat foto eller mere abstrakte billeder, ender de i sidste ende med at ligne hinanden – for jeg er jo den samme person.

Fortalt af Per Morten Abrahamsen til Jakob Albrecht

Billederne er en del af udstillingen Light and Plastic, der kan ses på Galleri Hans Alf i København frem til 1. juli 2012.


MOTIV: Nat på Amager Fælled  Fotograf: Per Morten Abrahamsen

0 Kommentarer