Bag om billedet: Motionsløb over Lillebælt

Ved Lillebæltsløbet tog jeg 3.000 fotografier på tre timer.

Cirka 800 af dem billedbehandlede jeg og lagde på fyens.dk samme aften. Det gav 1,7 millioner klik. Jeg har selv fundet på konceptet med at lave store billedgallerier til nettet med op til 1.200 billeder. Jeg fandt ud af, hvor meget læserne efterspørger det, og at det giver millioner af klik. Ved Lillebæltsløbet fotograferede jeg de fleste løbere på lang afstand og pillede de mest interessante løbere ud af mængden. Man har ofte kun nogle få sekunder til at fange ansigtet og tage billedet, når den her flod af mennesker kommer løbende forbi.

Billedbehandlingen er ’quick and dirty’. Faktisk er det et kapløb med tiden, fordi løberne helst skal kunne se sig selv på fyens.dk, når de kommer hjem.
Der er et gammelt ideal om, at man som fotograf skal fange den store historie i et enkelt billede. Men jeg synes også, der ligger en fascination i, at man dækker en begivenhed med så mange billeder. Det siger noget om massen og den enkeltes kamp for at gennemføre løbet. Ingen af de 11.000 løbere havde det samme udtryk i ansigtet.

Fortalt til Jakob Albrecht. Michael Bager er pressefotograf og har siden 1. april været fotochef på Fynske Medier.

 

 

0 Kommentarer