Bag om billedet: Lars Løkkes maratonpressemøde

Jeg havde regnet med, at pressemødet med Lars Løkke Rasmussen højst ville vare en time, da jeg ankom til IDA Mødecenter på Kalvebod Brygge i København. Det endte med at blive en mere end tre timer lang seance, der bedst kan sammenlignes med en rodbehandling.

Indenfor var der fyldt med folk, og jeg undrede mig over, at der var så lidt plads. Da Lars Løkke Rasmussen kom ind sammen med to folk fra GGGI, kunne jeg godt mærke, at mødet var et afgørende øjeblik i hans karriere på grund af hans tidligere bilagssager. Det var, som om hans stemme var ved at knække. Jeg har fotograferet ham mange gange, men jeg har ikke set ham på den måde før. Det lå ham meget på sinde at give det indtryk, at journalisterne skulle have svar på alle spørgsmål.

Der var i begyndelsen ret stor forvirring over, at pressemødet var delt i to. Første del skulle handle om GGGI og anden del om ham og Venstre. Jeg satte mig foran tv-kameraerne, men jeg bevægede mig også rundt til siderne for at få andre vinkler og noget uskarpt i forgrunden, der kunne give billederne mere dybde.

Før pausen stillede jeg mig ved den dør, han var kommet ind ad, så jeg kunne tage et anderledes billede end det, folk havde set til hudløshed på tv hele eftermiddagen. I det øjeblik han kom mod mig, syntes jeg, at jeg kunne læse en tilfredshed i hans ansigt, da han kiggede op på en af sine rådgivere. Der var en lettelse over, at første halvdel af mødet var overstået.

Tariq Mikkel Khan er fast freelancer for Ekstra Bladet. Billedet af Lars Løkke Rasmussen er blevet bragt i Ekstra Bladet og flere andre medier. Fortalt til Jakob Albrecht

Fotograf: Tariq Mikkel Khan
Motiv: Lars Løkkes maratonpressemøde

0 Kommentarer