Bag om billedet: Hvalblod på Vestkysten

»Hvalen på Henne Strand er den fjerde hvalstranding, jeg har været til, så jeg vidste godt, at det ville se voldsomt ud, når konservatoren begyndte at skære i hvalen,« siger fotograf Claus Fisker

Den var så oppustet, at der var en reel fare for, at den skulle eksplodere. Folk tæt på fik at vide, at de skulle gå væk, fordi det var alt for farligt.
Konservatoren prøvede at prikke hul flere gange, før det lykkedes. Der gik et sus igennem folk, da han fik hul. Nogle syntes, det var ulækkert, fordi det lugtede så ubehageligt.

Konservatoren vidste godt, at det ville være voldsomt, når han trængte igennem. Så det kom ikke som et chok for ham. Han var et stort smil, da han fik blod i hele ansigtet og måtte skylle det væk med havvand.
Som fotograf er det en foræring at fotografere hvaler, fordi de er så monsterstore. Jeg nyder virkelig at fotografere hvaler, fordi der er noget fredfyldt over dem, som kun kan vække beundring.

Billedet er blevet brugt virkelig mange steder, og jeg tror, det er, fordi man kan se halefinnen. Hvis finnen ikke var med, havde det været et markant dårligere billede. s

  • Claus Fisker er pressefotograf for Scanpix og har base i Fredericia.       
  • Fortalt til Jakob Albrecht

0 Kommentarer