Bag om billedet: Den sorte skole

»Jeg er fascineret af hænder. De er ofte fremtrædende i mine billeder. Jeg ved ikke helt hvorfor, men det er nok, fordi bestemte fagter kan give et godt dynamisk og fortællende element til et portrætbillede,« siger freelancefotograf Lasse Bech Martinussen

Simon Dokkedal og Martin Højland fra duoen Den Sorte Skole sampler musik. Deres ansigter er ikke super kendte, så jeg ville gerne lave et portræt af dem, som havde en anden type blikfang. Billedet skulle spille på, at de dekonstruerer alverdens musiknumre og sætter dem sammen på en ny måde. Og så måtte det gerne have et element af noget overraskende, der måske fik læserne til at kigge en ekstra gang.

Forsiden består af tre billeder. Et grundbillede, hvor Simon og Martin står med hænderne ned langs siden, og to andre billeder, hvor de hver især laver forskellige fagter med hænderne. Et af deres vigtigste værktøjer som musikere er jo netop hænderne, fordi de vender plader.

»Jeg er fascineret af hænder. De er ofte fremtrædende i mine billeder. Jeg ved ikke helt hvorfor, men det er nok, fordi bestemte fagter kan give et godt dynamisk og fortællende element til et portrætbillede. Til denne Ud&Se-forside ville jeg gerne have noget af den bevægelse og 'handling', som fagterne giver ind i mit ellers statiske coverbillede.«

Lasse Bech Martinussen er freelancefotograf og arbejder desuden for designbureauet e-Types. Billedet blev bragt på forsiden i majudgaven af Ud&Se.
 

0 Kommentarer