Bag billedet: VM for schæferhunde

”Der kom et fantastisk lys oppefra, og da jeg tog billedet, vidste jeg, at det var et godt billede,” siger fotojournalist Annelene Petersen om fotografi fra verdensmesterskaberne i lydighed, sporsøgning og forsvarsarbejde for schæferhunde

Hunde fra 40 forskellige nationer dystede i oktober mod hinanden på Bionutria stadion i Randers ved VM for schæferhunde.

Hundene skulle vise deres evner inden for lydighed, sporsøgning og forsvarsarbejde, fortæller fotojournalist Annelene Petersen, der var på reportage for Randers Amtsavis.

”Trænerne havde fuld kontrol over hundene, der spænede frem og tilbage på græstæppet og reagerede på det mindste vink fra deres herrer. Det var ikke underkuede hunde. De var glade – og glade for at arbejde,” siger hun.

”Når hundene gjorde noget godt, klappede folk, uden at man som udenforstående helt kunne se, hvad det var for.”

”På et tidspunkt gik jeg under stadiontribunerne, fordi det måske kunne give nogle bedre reportagebilleder end at fotografere oppe på stadion. Der stod nogle mennesker i kø til lægetjek med deres hunde. Der var ingen interaktion mellem menneskene, men hundene var meget interesserede i hinanden. Hundeejerne stod der bare som en slags statister.”

”Der kom et fantastisk lys oppefra, og da jeg tog billedet, vidste jeg, at det var et godt billede. Det ved man som regel med det samme.”

Billedet under tribunen blev brugt i et opslag i Randers Amtsavis, hvor man også kan se hundene i konkurrence med hinanden.

”Som fotograf synes jeg, at billedet under tribunen er fedt. Men jeg ved ikke, om hundeejere er lige så begejstrede for det. Det kan godt være, at de hellere ville se hunde, der springer eller sidder helt perfekt. Når jeg fotografer heste, kvæg eller andre dyr, oplever jeg tit, at avlerne og ejerne for eksempel går mere op i længden eller vinklen af en ben, mens jeg som fotograf går op i andre parametre,” siger Annelene Petersen.

 

Annelene Petersen er fotojournalist på Randers Amtsavis

 

0 Kommentarer