Bag billedet: Verden gik i stå et kort øjeblik

Fotograf Bax Lindhardt var med hele vejen, da den døve pige Molly fik sin hørelse ved hjælp af en operation. Han fulgte også mor og datter, da de skulle i svømmehallen første gang efter operationen: ”Alting virkede bare rigtigt,” forklarer han  

I 20 år har fotograf Bax Lindhardt arbejdet i det Berlingske Hus. Men i januar 2017 valgte ledelsen at lukke BT's billedredaktion, hvor Bax Lindhardt arbejdede.

Som et punktum på sine år i Pilestræde satte Bax Lindhardt sig for at slutte med en stort projekt.

”Jeg slog til, da jeg hørte om den døve pige Molly, der skulle have et såkaldt Cochlear-implantat i øresneglen, så hun kunne få lyd i sine små ører,” forklarer Bax Lindhardt i en mail.

Indtil da havde Molly været døv. Men med lægernes hjælp lykkedes det at genskabe Mollys hørelse ved hjælp af to mikrofoner på baghovedet, der sender lydsignalerne ind i Mollys indre øre.

Bax Lindhardt og journalist Sine Bach Jakobsen fulgte familien før, under og efter operationen.

Kort efter Mollys operation ringede hendes mor til Bax Lindhardt og spurgte, om han ville med i svømmehallen, hvor Molly skulle prøve de nye vandtætte implantater.

”Da Molly fik hovedet under vand første gang, åbnede der sig tydeligvis en helt ny verden for den lille pige, og det var helt fantastisk at se mor og datter opleve verden på en ny måde,” forklarer han.

”Da moren trak Molly ind til sig, opstod der en fantastisk ro og skønhed, som var noget af det fineste, jeg længe har set. Verden gik i stå et kort øjeblik og alting virkede bare rigtigt.”

Historien fik ni sider i avisen og blev til en longread på nettet.

”En bedre afslutning kunne jeg ikke ønske mig,” forklarer Bax Lindhardt.

Bax Lindhardt er freelancefotograf. Billedet har været bragt i BT og på bt.dk

 

0 Kommentarer