Bag billedet om slangemanden

En time måtte en belgisk slangemand opholde sig i en mikroskopisk kasse, mens fotograf Torben Raun fotograferede ham

Torben Raun er dansk mode- og reklamefotograf bosat i Amsterdam. I 2012 var han nomineret i reklamekategorien ved det hollandske svar på Årets Pressefoto for nogle billeder, han tog for bettingfirmaet Unibet.

»Reklamebureauets ide var at bruge et slangemenneske, der kunne fange opmærksomheden og vise, at man nu kan vædde via sin mobiltelefon fra selv den skøreste position,« fortæller Torben Raun til Journalisten.

Manden i boksen skulle være en mand, fordi det især er mænd, der spiller på sport.

»Men vi kunne ikke finde nogen slangemænd overhovedet i Holland – kun kvinder. Men det lykkedes at finde Yves Roelaard – kendt som Jack in the Box – i Belgien.«

Torben Raun fortæller, at mange, der har set billedet, tror, at det er billedmanipulation. Men det eneste, han har photoshoppet, er farverne.

»Han sad inde i kassen i en times tid og holdt kun en pause. Han kravlede ind med overkroppen først og hovedet til sidst. Det var hårdt for ham, men han gjorde det virkelig godt. Det sværeste var at holde telefonen på en realistisk måde inde i kassen, fordi der ikke rigtigt var plads til at dreje leddene og få det til at se skægt ud. Det var jo en ret ukomfortabel stilling,« fortæller Torben Raun, der også tog et billede af settets art director, da han – forgæves – forsøgte at krybe ind i kassen.

 

0 Kommentarer