Bag billedet: Manden i reagensglasset

En fotosession udviklede sig dramatisk, da Ricky John Molloy skulle tage undervandsbilleder af journalisten Jacob Nossell. »Jacob har svært ved at lukke munden helt under vand,« siger Ricky John Molloy

Et højt kar fyldt med vand og en modig mand. Det var de to vigtigste ingredienser, da fotograf Ricky John Molloy skulle tage billeder af den spastiske komiker og journalist Jacob Nossell til plakaten for dokumentarfilmen 'Naturens Uorden'.

'Naturens Uorden' handler om, at gravide bruger genteknologi til at fravælge uperfekte børn som Jacob Nossell. Tanken med billedet var, at Jacob Nossell skulle fotograferes under vandet i et to meter højt reagensglas.

»Jacob var med på idéen. Han har et fantastisk gåpåmod og er ikke bevidst om sine egne begrænsninger, som andre er. Hans bagland var lidt mere skeptisk,« fortæller Ricky John Molloy.

De var for eksempel bange for, om Jacob Nossell kunne holde sig oprejst, når han kom ned i vandet.

»Jacob har svært ved at lukke munden helt under vand,« siger Ricky John Molloy.

Filmplakaten er lavet i et samarbejde mellem Ricky John Molloy og AD’er Torsten Høgh Rasmussen, der kom med idéen om reagensglasset.

»Spørgsmålet var, om det overhovedet kunne lade sig gøre at gennemføre,« siger Ricky John Molloy.

På optagedagen i studiet stod Torsten Høgh Rasmussen og Ricky John Molloy på hver deres stige og sænkede forsigtigt Jacob Nossell ned i cylinderen. De holdt ham i armene, så hans hoved var over vandet.

»Vi ville teste, om han kunne stå selv. En af os skulle holde øje med ham og den anden gå ned fra stigen. Men så kom vi til at snakke sammen, og så lød der pludselig en gispen og hiven efter vejret. Jacob var gået under i det korte øjeblik. Han kom heldigvis op til overfladen igen ved hjælp af de få kræfter, han har,« fortæller Ricky John Molloy.

Ricky John Molloy fotograferede Jacob Nossell under vandet fem-syv gange, selv om han egentlig havde mest lyst til at stoppe.

»Men Jacob ville være helt sikker på, at vi havde den. Hver gang fik han vand i maven, så han til sidst blev helt rundtosset.«

På plakaten har Torsten Høgh Rasmussen klippet Jacob Nossells hoved sammen med kroppen. Hovedet er fotograferet over vandet.

»Det var for svært at genkende ham under vandet, og håret var hele tiden i vejen,« siger Ricky John Molloy.

Reagensglasset på plakaten er desuden et andet, end det Jacob Nosselll krøb ned i.

»Glasset på plakaten er i virkeligheden kun 10 centimeter højt. Vi valgte det, fordi det havde et flot messinglåg, flot patina og ridser i glasset,« siger Ricky John Molloy.

 

Foto: Ricky John Molloy

 

 

 

0 Kommentarer