Bag billedet: Klaskede sammen som en våd klud

”Det var lige før, jeg selv fik lyst til at hjælpe ham op, men efter kort tid kom nogle ansatte og hjalp ham,” fortæller fotograf Jens Nørgaard Larsen om det billede, han tog af en besvimet garder

”Jeg var til dronningens nytårskur på Christiansborg Slot, da jeg pludselig hørte en høj lyd. Et gevær ramte det hårde marmorgulv, og en af garderne i bjørneskindshue klaskede sammen som en våd klud. Jeg drejede mig omkring og kunne se, at han var landet med hovedet nedad lige ved siden af mig. 

De andre gardere blev bare stående, fordi de ikke må forlade deres geled. Det var lige før, jeg selv fik lyst til at hjælpe ham op, men efter kort tid kom nogle ansatte og hjalp ham.

To af kongehusets kommunikationsfolk så, at jeg havde taget billeder af episoden, og spurgte, om det virkelig var nødvendigt at bringe billederne. Jeg forklarede, at det var redaktionens beslutning, ikke min. Måske sagde de det for at beskytte ham, men man kan jo ikke genkende ham på billedet, så jeg synes ikke, det er et problem.

Keld Navntoft var også på opgave for Scanpix samme aften. Han fortalte bagefter, at han havde taget et billede af en garder, der besvimede præcis samme sted i 2010. Det billede købte Livgarden for at bruge det som skræk­eksempel på, hvor galt det kan gå, hvis man ikke lægger vægten på forfoden.”

Jens Nørgaard Larsen er freelancefotograf

 

0 Kommentarer