Bag billedet: ”Forsiden skulle ikke ligne andre løbebøger”

”Jeg kan godt lide, at forsiden er monumental, intens – og samtidig stille, fordi han kigger nedad på en introvert måde.” Sådan siger billedkunstner Troels Carlsen om sin forsideillustration til bogen 'Jeg løber' om Politiken-journalist Anders Legarth Schmidts tab af sin datter

”Da Anders Legarth Schmidt mistede sin datter, begyndte han at løbe for at kunne leve med sin sorg. Anders blev del af et fællesskab af løbere, som jeg også er med i, og da han skulle udgive bogen, talte vi om, at jeg skulle lave illustrationerne til den", fortæller Troels Carlsen.

Troels Carlsen er billedkunstner og har lavet forsiden til bogen ’Jeg løber’ af Politiken-journalisten Anders Legarth Schmidt. I bogen skriver Anders Legarth Schmidt om tabet af sin datter. 

’Jeg løber’ er en blanding af en løbebog og en personlig fortælling. Forsiden skulle ikke ligne andre løbebøger, hvor man ser en løber i orange dragt inde i en skov, forklarer Troels Carlsen.

"Jeg ville gerne lave noget atmosfærisk og kraftfuldt, der kunne afspejle hans personlige styrke," siger Troels Carlsen.

"Anders og jeg løb en tur ud til Utterslev Mose ved København, og jeg tog nogle billeder af ham, mens han løb. Min idé til illustrationen var, at han skulle gå igennem et sumpet landskab – men med en atlets fokuserede udtryk." 

Sumpen skulle være en analogi over hans sorg over at miste sin datter, siger Troels Carlsen.

Troels Carlsen forklarer, at bundne opgaver nogle gange svære at løse.

"Den her var nem. Jeg kan godt lide, at forsiden er monumental, intens – og samtidig stille, fordi han kigger nedad på en introvert måde,” siger han.

 

0 Kommentarer