Bag billedet: De stærke mænd i Mumbai

Rasmus Sigvaldi opdagede ved et tilfælde en bodybuilderkonkurrence i indiske Mumbai. ”Det var som at komme ind i en forsvunden parallelverden. Meget ærligt, men også meget uskyldigt og naivt,” siger han

”Jeg tog til Indien, fordi jeg troede, jeg skulle fotografere hellige mænd med stort skæg og dreadlocks og hellige køer, men i stedet blev det en fotoserie med indiske bodybuildere,” siger Rasmus Sigvaldi.

Mens han studerede til reklamefotograf på NEXT i København, var han i januar i den indiske millionby Mumbai i 12 dage for at fotografere.

Da han ankom i byen, bemærkede han, at der hang plakater for en lokal bodybuilderkonkurrence på torvet i bydelen Colaba.

”Samme aften tog jeg ned til torvet, hvor der var feststemning og propfyldt med mennesker. Lydbilledet var infernalsk med dommere, der konstant talte i en skrattende mikrofon. I husene rundt om torvet hang folk nærmest ud ad vinduerne og på balkonerne, så der var en naturlig amfi-stemning.”

På scenen stod lokale bobybuildere og poserede med kroppene smurt ind i bronzemaling.

”Det var en af de indledende runder i konkurrencen, så det var nogle af de små fyre, man så på scenen,” siger Rasmus Sigvaldi.

”Det var som at komme ind i en forsvunden parallelverden. Meget ærligt, men også meget uskyldigt og naivt – ligesom hvis Astrid Lindgren havde skrevet om en bodybuilderkonkurrence for 50-60 år siden. Selv om de prøvede at give sig ud for at være noget andet, synes jeg, der var en ærlighed i deres udtryk.”

”Jeg gik hen til trappen til scenen, hvor der var helt fyldt med mennesker. Jeg pegede på mit kamera og pegede på scenen, og på et splitsekund reagerede folk ved at bane vejen for mig, så jeg kunne komme forbi. Det er det sjove ved at have et kamera i hånden – at man får adgang til nogle anderledes steder. Jeg nåede kun at knipse fem billeder, før en dommer i mikrofonen sagde: ”Mr. Photographer, please step down from the stage”. Og så måtte jeg krabbe mig ud til siden, men der havde jeg også nået af få det, jeg gerne ville have.”

Rasmus Sigvaldi er freelancefotograf med en baggrund som grafisk designer og fagfotograf fra NEXT i København.

 

0 Kommentarer