B.T. vil blæse på OL-regler

OL-bloggere må ikke skrive om hinanden. Og der må ikke være reklamer på samme skærm som en OL-blog. Reglerne er så stramme, at B.T. nægter at overholde dem, siger sportsredaktøren til Journalisten.dk.

OL-bloggere må ikke skrive om hinanden. Og der må ikke være reklamer på samme skærm som en OL-blog. Reglerne er så stramme, at B.T. nægter at overholde dem, siger sportsredaktøren til Journalisten.dk.

»Det er fuldstændig nyt for mig, at der er opsat nogen regler for det her. Vi har overhovedet ikke lyst til at finde os i det.«

Sådan siger den overraskede sportsredaktør på B.T. og Sporten.dk, Jacob Staehelin, da Journalisten.dk sender ham et link.

Linket fører til de regler, som Den Internationale Olympiske Komité har opstillet for personer, der blogger fra OL.

Under punkt 2 står der blandt andet, at blogs »ikke må indeholde interviews med, eller historier om, andre akkrediterede personer.« Det betyder, at de, der blogger, ikke må skrive om hinanden.

B.T. har fået tre sportsbloggere akkrediteret til OL i Kina. Og de kommer ikke til at følge IOC's regler, siger Jacob Staehelin.

»Folk skal da have lov til at skrive i deres blogs, hvad de vil skrive. Så simpelt er det. Ellers ville det da blive fattigt at læse. En blog er lige præcis kendetegnet ved, at man kommer med sine personlige betragtninger og holdninger, og der indgår blandt andet de mennesker, man omgås. Hvis man ikke må skrive om dem, så er det begrænset, hvor mange gange man vil skrive om sin kinesiske taxachauffør eller damen ved blomsterhandleren,« siger han.

En anden regel i IOC's regelsæt for akkrediterede bloggere er, at der ikke må være reklamer på samme skærm, som der er en OL-blog. Den regel kommer til at vende op og ned på flere danske netavisers blogunivers, hvor der eksempelvis er bannerreklamer ved siden af et blogindlæg.

»De har selvfølgelig en forretning, de skal varetage – men jeg ville gerne se dem håndhæve det her. Det kræver en del overvågning i hele verden,« siger Jacob Staehelin.

Frygter du sanktioner, når I bryder de her regler?

»Nu er det her helt nyt for mig. I første omgang vil jeg lige diskutere det på redaktionen,« siger han.

Journalisten.dk har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Dansk Idræts-Forbund.

5 Kommentarer

Kirsten Sparre
5. AUGUST 2008
Re: B.T. vil blæse på OL-regler

IOC's nye blogging regler gælder IKKE for journalister. Det slår Anthony Edgar, IOC's Head of Media Operations, fast overfor Danmarks Idrætsforbund, som har rejst spørgsmålet på foranledning af Play the Game for open journalism.

Journalister må blogge lige så tosset, de vil, bare de ikke bringer levende billeder på deres blog, siger han.

Læs mere på www.playthegameforopenjournalism.org 

Hans Christian Andersen
2. AUGUST 2008
Re: B.T. vil blæse på OL-regler

Det er vel ikke en menneskeret at få lov til at dække OL.

Så vidt jeg ved er IOC en privat organisation og de kan vel opstille hvilke vilkår de har lyst til for deltagelse i deres arrangement.

 Jeg kan simpelthen ikke forstå at folk tuder over dether.

Kina og IOC er vel sagtens to af de mest korrupte og grådige entiteter på denne jord, og hvorfor folk insisterer på at den olympiske ånd er en af de bedste ting i verden er over mit hoved.

 

Jeg er rimeligt sikker på at atleterne måtte have drikkevarer af andre mærker end dem som sponsorerede OL i det antikke Grækenland.

Søren Storm Hansen
1. AUGUST 2008
Re: B.T. vil blæse på OL-regler

Reglerne er komiske og temmelig nemme at omgå: <a href="http://www.dseneste.dk/index.php/blogs/ol-deltagere-kan-omgaa-blog-reglerne-fra-ioc/">Sådan kan OL-deltagere omgå blog-reglerne fra IOC</a>

Andreas Marckmann Andreassen
31. JULI 2008
Re: B.T. vil blæse på OL-regler

Kære Kirsten.

 Tak for din kommentar.

Du har ret i, at der gælder særlige regler for atleterne, blandt andet skal de have tilladelse fra deres forbund, før de må blogge. Reglerne for danske atleter kan findes her.

Hvis man går ind på DIF.dk under deres OL-side, kan man finde de generelle 'retningslinjer for blogging' under fanebladet 'Presse'. Det er de retningslinjer, der linkes til i artiklen.

IOC henviser også pressen til de regler for blogging under punkt 6 i disse 'retningslinjer for den skrevne presse'.

Bedste hilsner, Andreas

EDIT: Jeg har indsat flere links i denne kommentar, efter den blev bragt første gang.

Kirsten Sparre
31. JULI 2008
Re: B.T. vil blæse på OL-regler

Kære Andreas,

De regler, du nævner her, gælder de ikke primært for atleter, som skal til OL, og ikke for journalister?

Der har jo været en intens diskussion om, hvorvidt atleter ved at blogge vil komme til at optræde som journalister - noget som IOC kun tillader for folk med en reel medie-akkreditering. Det er derfor, at IOC har lavet de blogging guidelines for atleter, du henviser til, og så er det vel forståeligt nok, at B.T. hverken kender dem eller ønsker at overholde dem.

Læs i øvrigt mere om arbejdsforhold for journalister ved OL på www.playthegameforopenjournalism.org, der er lavet i et samarbejde mellem Play the Game og det internationale journalistforbund, IFJ.

 

 

 

 

Flere

data_usage
chevron_left
chevron_right