Jobskifte

B.T. udvider krim-redaktion med profil fra Ekstra Bladet

Tabloid-mediet fra Pilestræde vil fremover satse meget mere på krim-stoffet, fortæller chefredaktør Pernille Holbøll

Sune Fischer skifter Rådhuspladsen og Ekstra Bladet ud med B.T. og Pilestræde. Dermed udvider B.T. sin krim-redaktion med endnu en medarbejder. 

Krim-profilens tilføjelse er B.T.’s chefredaktør, Pernille Holbøll, godt tilfreds med.

”Med den seneste ansættelse af Sune Fischer har vi nu nogle af de allerdygtigste folk, der dækker den kriminelle underverden og bandemiljøet. Med ham på redaktionen får vi den erfaring, et stort kildenetværk og en unik indsigt, der skal til, hvis vi skal have den bedste krim-redaktion i landet.”

Tilbage i august sidste år oprettede B.T. en decideret kriminalredaktion, hvor Dan Bjerregaard, der ligeledes kom fra Ekstra Bladet, blev ansat som redaktør på den dengang nye redaktion.

Det skete, fordi ”B.T. skulle styrkes på alle moderne tabloide parametre, og der er kriminalstoffet i særklasse vigtigt for os”, skrev Pernille Holbøll dengang i en skriftlig kommentar til MediaWatch.

Kriminalstoffet er kun blevet endnu vigtigere siden da, bedyrer Pernille Holbøll.

Det er blandt andet sket med en satsning på lyd, hvor man ugentligt udkommer med podcasten ’På fersk gerning’. Derudover har man lavet serien ’Copenhagen narcos’.

”Sune Fischer skal blive ved med at bedrive god kriminaljournalistik om den kriminelle underverden, og så skal han også bidrage til vores lydunivers,” siger Pernille Holbøll.

Ambitionen er landets bedste krim-redaktion

B.T.’s kriminalredaktion består nu af seks fuldtidsansatte, en deltids lydtilrettelægger og en praktikant.

”Hos os er det en stor redaktion,” tilføjer Pernille Holbøll og fortsætter:

”Det afspejler, at vi vil eje stofområdet omkring den kriminelle underverden og bandemiljøet. Vi vil være det sted, hvor du får det bedste kriminalstof med den højeste faglighed.”

Det har traditionelt set været Ekstra Bladet, der har siddet tungt på den post. Kommer det fremover til at være B.T.?

”Det er ikke en ambition i sig selv at være bedre end Ekstra Bladet. Ambitionen er at tage denne type journalistik ekstremt alvorligt på en undersøgende, kritisk og vidensbaseret måde. Vi vil have den bedste kriminalredaktion, som giver brugerne den absolut bedste dækning af den kriminelle underverden og de vigtigste kriminalsager,” lyder det fra Pernille Holbøll.

 

0 Kommentarer