B.T. uden Christiansborg-redaktion

 

 

Siden Henrik Qvortrup blev fyret fra B.T., er antallet af politiske journalister raslet ned. Nu vil Kristian Lund have de sidste politiske journalister væk fra Christiansborg.

B.T.s chefredaktion har som noget enestående blandt danske dagblade valgt at lukke sin Christiansborg-redaktion. De politiske journalister skal fremover arbejde fra hovedredaktionen på Kr. Bernikowsgade i København.

"Jeg er ikke tilhænger af, at man skal sidde på Christiansborg som journalist. Hvis man sidder på Christiansborg, bliver man efter min opfattelse for meget en del af miljøet. Det sker ikke specifikt for os, men for alle politiske redaktioner," mener ansvarshavende chefredaktør, Kristian Lund, der understreger, at arbejdsstationerne på Christiansborg bliver bevaret, så de politiske journalister stadig har mulighed for at komme ind blandt politikerne.

-Hvad er det for noget politisk journalistik, du ikke bryder dig om?

"Det er fuldstændig indlysende. For der sker præcis det samme som med andre stofområder, hvor der pludselig bliver tvivl om loyaliteten."

-Eksempler?

"Meget politik på politikernes betingelser og meget lidt på læsernes betingelser."

Nedlæggelsen af redaktionen er dog ikke udelukkende et journalistisk spørgsmål. 3. september i fjor blev chefredaktør Henrik Qvortrup fyret, han var chef for den politiske redaktion. I forbindelse med fyringsrunden i november blev en journalist afskediget. Én forlod redaktionen den 1. december. Den næste blev fyret ved B.T.s seneste fyringsrunde i april.

For ti måneder siden var der fem journalister på Christiansborg-redaktionen, samt to politi-ske chefer. Tilbage er to journali-ster, hvoraf den ene forlader stillingen i protest, samt Erik Meier Carlsen, der er chefredaktør uden personaleansvar.

"Jeg har skåret ned på den politiske dækning – ikke med min gode vilje. Men vi har været nødt til at skære. Jeg kunne nævne andre områder, som er væsentligt mere berørte," siger Kristian Lund, der dog ikke har lyst til at sætte navn på de områder.

Kristian Lund har flere gange udråbt politik som indsatsområde. Nu lover han, at den politiske dækning bliver et satsningsområde, "så snart avisens økonomiske situation er vendt".

Læs også: Qvortrups farvel

 

0 Kommentarer